Crisi a USA , Europa es constipa i corrupció a dojo

Un relat de: Josep Bonnín Segura

Corren vents de què l'economia més poderosa del món està fent aigües. Han bastat quatre anys de Bush per deixar ben tocada l'economia nord-americana.
Que 30 milions de nord-americans es tinguin que apuntar a un programa estatal per ajuda pels aliments, és un fet que no havia passat en la història de la seva economia.
Sembla que una part de la societat nord-americana està experimentant en carn pròpia la política exterior dels seus respectius governs (el darrer l'acaba de rematar), que per interessos geo-polítics-militars han portat a moltes regions del planeta a la misèria i a la pobresa i jo afirmaria que hi ha hagut molts d'interessos privats i que han emprat la maquinària militar USA per fer-se d'or.
Que Bush fos el president nord-americà més votat de la història USA, fa pensar. I jo supós que els votants d'aquest element, que ara les passen magres, si són capaços d'analitzar la situació que els hi haurà deixat com a herència, s'haurien d'estar pensant que votaren amb el cul; ja que aquest senyor ha estat el cúmul de la incompetència a nivell nacional, internacional i en les relacions externes ha fet una pífia darrera l'altre.
I Europa?, o com s'ha vingut a denominar: La zona euro, que li passa?. Fa estona es deia que: "Quan Estats Units esternuda, Europa es constipa".
Quan els preus dels doblers es trobaven sobre el 2% d'interès, els bancs anaven sobradets i donaven crèdits, sobretot hipotecaris, en condicions que ara mateix ni se'ls ocorreria.
Ara que la Reserva Federal ha baixat els interessos a USA al 2'25%, en molt poc temps per intentar reactivar l'economia i l'Euroibor es troba al 4'6 % ,i de moment no hi ha cap intenció del Banc Central Europeu de baixar-lo, ja que segons el seu president se'ls dispararia la inflació (excuses per treure encara més beneficis, ja la puja fins al tipus actual, fou un resultat de quan estaven alts els interessos interbancaris nord-americans), estan demanant un esforç d'ajustament del cinturó a la ciutadania.
Quina és aquesta ciutadania?. Qui són els que com sempre ens hem d'estrènyer el cinturó?. De segur que no seran els que han acumulat beneficis durant aqueixos darrers anys i els segueixen acumulant ara mateix.
Mireu, quan, sense cap mena de vergonya, els bancs, caixes, empreses en forma de monopolis encoberts, malgrat es parli de la liberalització del mercat (juas), treuen a llum pública els seus beneficis, és curiós que estigui com estigui la situació econòmica ells segueix creixent. Les micro economies (les nostres) reben de valent, les macros (les seves) augmenten els beneficis. Això si que és justícia distributiva, pels seus comptes corrents. Mentre els governs callen.
Botant a un altre costat. No vos ha emprenyat de manera supina, que qui com un servidor, hagi de fer nusos a la corda per pagar els seus impostos; un personatge com Rodrigo de Santos es poleixi 50.000€ de les arques (impostos nostres), per anar-se a muntar orgies amb putos i esnifar cocaïna?, i que se'n paguin quasi un milió i mig d'€ per un castell pel parc de sa riera?. Que és de senzill malgastar amb els doblers dels altres, a veure si l'hauria comprat amb els seus?.
Que li deu semblar aquesta feta a una persona que està cobrant, després d'haver fet feina tota la seva vida com un cabró i cotitzant sense remugar el que li han dit (obligatòriament), una pensió que no li basta per arribar a final de més?. Jo contestaria que deu estar més emprenyada que un misto.
A més per afegitó, el bon senyor De Santos, era regidor d'urbanisme(col.locat pel fugat a les ameriques a l'ajuntament de Palma, a contrapèl de Na Cirer, era assessor seu) i durant el seu període de mandat es concediren llicències d'obres per un tub i el fiscal anticorrupció està intentant esbrinar l'entrellat.
Aixeques una pedra, o una rajola, més pròpiament dit i et surt un cas de corrupció on governaren els del Pius Pius o encara hi segueixen governant.
Els termes: Prevaricació, suborn, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris i un llarg etcètera de delictes, darrerament han estat el pa de cada dia, i no tan sols per les nostres contrades - Cas Voramar, Operació llampec, ara ha botat el de 32 cases presumptament il·legals a Selva, sinó també per la península: Cas Malaya, Terra mítica, Gescartera, el batle del poble de Torrepacheco i un llarg i trist enfilall de brutoretes.
Sembla que alguns governants, se'ls hi oblida que són triats com a gestors de la cosa pública i han de vetllar, perquè es compleixin els interessos generals, donant millor ben estar i qualitat de vida a la ciutadania que els ha triat, enlloc d'emprar el poder com a trampolí pels seus interessos, ja sigui de partit o particulars (llegiu anades i vingudes del professor de Georgetow, cercant l'ombra d'un Bush i donant-li suport en una guerra il.legal), malgrat sembli que els negocis no li varen sortir massa bé al del bigoti.
Ètica i moral, són dos béns un tant escassos dins la política i hi ha massa polítics que perden de vista la seva vertadera funció.
Mentre nosaltres hem de seguir escaldant la mosca per a mantenir-los. M'agradaria conèixer quin és el patrimoni de De Santos. A veure si realment hi arribà a ell amb un sou per alt que sigui. Del palauet no en ve de gust escriure.
Es veu massa mediocritat dins del món polític i no és gaire bo per a la democràcia i la convivència col.lectiva, si els que haurien de donar llum, donen fum.
A alguns, el poder els obnubila i les visas fan flamada; i per desgràcia no són les seves, que així ja m'estaria bé. I en lo religiosos que són, no sé com poden dormir estant en pecadot mortal.
Menys mal que hi ha molts altres personatges que dignifiquen el món, un altre dia escriure sobre ells.

Josep Bonnín

Comentaris

  • Fenomenal!! Molt bon relat...[Ofensiu]
    Unicorn Gris | 12-04-2008 | Valoració: 8

    Està molt bé aquest relat, Josep!! M'agrada. Simpàtic, d'humor una mica corrosiu, entre bastant i molt ben explicat, i entretingut.

    El que li ha restat una mica de nota, a fe meva, és que fos no molt llarg, però una mica sí. Potser hauria estat bona idea dividir-lo en capítols, com faig jo amb l'Osset...

    Espero llegir més bons relats de tu aviat.

    Cuida't, company de web!!

  • ambre | 12-04-2008

    Són 8 anys de Bush ( com passa el temps oi? )

    Amb 4 anys de Bush els efectes ja eren catastròfics a Nivell dels USA amb són planetaris...

l´Autor

Foto de perfil de Josep Bonnín Segura

Josep Bonnín Segura

407 Relats

921 Comentaris

538803 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
Vaig néixer a Ciutat de Mallorca l'onze d'agost del 1952.
He escrit des del catorze anys.
Sóc un aprenent de poeta.

Col.labor a les revistes: "Furn-All-Lugg" i a "Espais...de res a poc", on s'ha publicat per fases el meu recull: "Cançó de l'home de les mans arrugades i altres poemes de llum" i just ara s'està publicant per fases el meu recull "Esbart de boires"

M'han publicat (abril 2007) el meu primer recull de poemes amb el nom de "Cadències quotidianes" Edit.Can Sifre-Col·lecció L'Argentera

Maig 2009 editorial Can Sifre-col·lecció L'Argentera-prosa, m'ha publicat el llibre de relats breus: "Sota la meva mirada"

He participat en dos llibres conjunts: "10x10 microrelats" Edicions de la Quadriga S.L. i a "Erotisme som tu i jo" editat conjuntament relatsencatala.cat/emboscall.

Febrer de 2008- es muntà una performance amb la seva professora de flauta travessera Ana Belen Sánchez , titulat "La flauta i la poesia", on es conjuntaren poemes , prosa poètica i música. Es feu a l'església de l'Hospital de Sóller.


r El projecte del llibre-homenatge a Miquel Martí i Pol està maquetat, tan sols pendent de correcció i impremta. Gràcies al 25 poetes i poetesses que han enviat els seus poemes. l'editor és en Toni Cardona, Editorial Can Sifre. El seu títol serà: "Flaires d'enyor". En memòria de Miquel Martí i Pol, un poeta del poble"

Novembre de 2010 he participat en el llibre "Garbuix de contes" editat per l'Associació de Relataires en Català i l'editorial Meteora; amb el conte: "Glasonia, Història d'una volva de neu" i molt orgullós d'haver pogut compartir el llibre amb diversos autors i autores als que tinc molta estimació.

Octubre 2011 Col.laboració en el llibre de diversos autors de poesia social i de denuncia "Tensant el Vers" publicat per Meteora amb la col.laboració de l'Associació de relataires en català. El meu poema és "El prodigi del poeta"

He participat en el projecte del meu amic-poeta Marc Freixas, el seu recull de poemes s'ha publicat amb el títol "El llarg camí d'escriure" .He tengut l'honor d'escriure l'epíleg i l'amic comú Vicenç Ambrós el pròleg. Des d'aquí vull felicitar a Marc, perquè ha aconseguit acomplir el seu/ un poc meu també/ somni.

Octubre 2012 particip al llibre conjunt "Llibertat" Associació de relataires en català, editat per Meteora, amb el poemes "Esclau silenci" i "Cadenes"
Desembre 2012 al recull de contes "Les estrelles" amb el conte "Starkia i la desaparició de les estrelles"

Estim la paraula, i escric perquè el món recuperi la sensibilitat perduda, retorni a la fantasia , i visqui d'una manera més lúdica la vida.Ja hi ha prou crueltat repartida.

Sóc terapeuta energètic. I treballo l'aromateràpia i el massatge. També la gemoteràpia i flors de Bach. Havent incorporat una teràpia energètica: Sanació reconnectiva
Fa 3 anys he fet la mestria de Reiki, mètode USUI.
M'encanta quasi tota la música , toc la flauta travessera.Admir a Miquel Martí i Pol
M'encanta el seu vers "Tot és possible, tot està per fer"

"És injust que el qui porta l'eterna cançó ho faci en veu baixa" diu un vers meu.


Photobucket - Video and Image Hosting
Salvem de l'esfalt l'origen del Vol¡

Si voleu contactar amb mi, el meu e-mail: jkeops@hotmail.com

El meu bloc: Poemes de'n Josep

El meu darrer bloc creat: "Jo et portaré la llum"
Jo et portaré la llum

R en Cadena

"Helena em va encadenar i jo he passat la cadena a Camps de tristor i a Itaca"

(descobreix què és "R en Cadena")

AQUEST RELATAIRE
AGRAEIX COMENTARIS SINCERS, CRÍTICS I CONSTRUCTIUS. TOTES LES OBSERVACIONS SERAN BENVINGUDES, SÓC AQUÍ PER APRENDRE I MILLORAR! GRÀCIES!