Contrastos

Un relat de: BertaB
És realment preocupant la indiferència en què vivim. Considero la societat occidental, i evidentment m’hi incloc, una societat que es creu ella mateixa molt desenvolupada i en procés de conèixer fins el més ínfim detall del que l’envolta, però que al mateix temps demostra una ignorància absoluta. Possiblement tots em sentit parlar algun cop, segurament més d’un, de la quantitat de nens que es moren a l’Àfrica, de les males condicions en què conviuen i de les grans injustícies que es produeixen en aquell país que veiem tan lluny. I potser si que n’hem sentit a parlar, però la nostra resposta és senzillament una mostra de llàstima i poca cosa més. Ens limitem a aquesta mentalitat tancada que ens porta a donar més importància a la famosa de la tele que a les persones que en aquell precís instant estan patint.

No tant lluny d’aquí i compartint la nostra mar, existeix una gran continent la part nord del qual està constituïda per 42 països, l’ Àfrica Subsahariana. Allà els problemes no depenen del trencament d’una relació sinó que la vida de moltes d’aquelles persones cada dia veu la frontera entre els dos mons. La manca de mètodes anticonceptius provoca una desmesurada taxa de natalitat i al mateix temps una gran proliferació de malalties com la sida. El gran nombre de naixements es veu compensat per una esperança de via extremadament baixa ( més de 20 anys menys que als països occidentals) i els grans problemes d’infecció i malnutrició que pateix la societat també són causants de moltes morts. Sabent tot això, com pot ser que les ments occidentals decideixin endeutar aquests països i fer-los la vida encara una mica més difícil ? Encara que sembli impossible, és així. Actualment de l’Àfrica surt molt més diner del que n’entra i a més els africans es veuen obligats a cobrir grans deutes amb el fons monetari internacional.

Entre moltes altres coses tots aquests són problemes que sovint mantenim apartats de la nostra bombolla ideal. Afortunadament puc dir que estic generalitzant, i penso que hi ha persones dins d’aquesta bombolla que han aconseguit fer-la explotar i així, obrir-se a la realitat que envolta l’ésser humà.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

BertaB

4 Relats

6 Comentaris

5768 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80