cigarettes & coffee

Un relat de: moltbonanit

Filets de llum comencen a esmunyir-se entre els llistons de les persianes de fusta vella i l'estança poc a poc agafa de nou el color torrat de les parets. A fora unes veus dolces canten. Els ocells saluden a la primavera, que ja arriba.

Obre els ulls i els torna a tancar per asaborir la pau que sent amb aquest nou despertar abrigada sota la vànova. Ja n'hi ha prou de fer el manta! S'aixeca, s'en va cap a la cuina, posa la cafetera al foc i va al bany mentre para l'orella per sentir quan el cafè es al punt. Es renta la cara amb aigua ben fresca i acaba d'obrir els ulls.

Torna a l'habitació i es posa els pantalons taronjes amples d'estar per casa i una samarreta d'aquelles tallades per que la goma del coll li molesta. Ajusta els porticons de l'habitació per que no entri gens de llum i surt al jardí, agafa quatre lliris i els col·loca al gerro de vidre de la cuina. Posa un pot de llet a escalfar, obre les finestres de la cuina i deixa que el sol amb la fresca del matí l'invaeixin. Agafa la tassa de porcellana, s'hi tira la llet calenta, un bon raig de cafè i una culleradeta de mel. Un cigar, els llumins i surt al pedrís a saludar aquest dia que ja ha nascut per empapar-se de l'energia que li desprèn el sol.

El mixo, que ha sentit que ella sortia, fa un salt fins al pedrís i se li ajau al forat que queda quan ella creua les cames.

Bufa una brisa suau que mou les branques del desmai i li recorda que les haurà de podar per que no arribin a la bassa de l'era. Mes tard s'hi posarà. Primer vol començar el dia de la millor manera que sap.

Treu els llumins, s'encén el cigar i un glop de cafè amb llet que aquest matí li deixa un regust especial.

El desmai balla al ritme d'una vella cançó d'Otis Readding que van xiuxiueijar junts en algun somni. Tanca els ulls, agafa aire, el sol li pica la cara, la brisa li dona llibertat, la deixa volar. Veu la nit anterior, viatja pel passat i veu portes tancades, coses que no entenia, tot allò que ella pensava que no encaixava i enten on és la clau. Tot prèn sentit ara i arriba a l'equilibri que fa temps buscava.

El gat salta de la falda i la retorna al seu cafè i al seu cigar que ja s'han acabat.

La cançó se sent mes forta, Ell li fa un petó molt dolç a l'espatlla, una carícia als cabells i li allarga la tassa per oferir-li el seu cafè mentre "cigarettes and coffee" parla per ell. I començaràn el dia amb un bon cafè i un cigar, xerrant. Sentint que s'estimen.

Comentaris

  • Tiamat | 02-10-2005

    ei, has vist la pel·lícula "coffee&cigarettes"? aquest en podria ser un fragment :P

    l'he trobat un relat molt cuidat, senzill però cuidat


    salut!

    Tiamat

l´Autor

moltbonanit

4 Relats

6 Comentaris

5764 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00