CEIP MONTSERRAT VAYREDA.LLADÓ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

Un relat de: Antonio Mora Vergés
  Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.Em sobta – encara – la critica ferotge no ja dels que tancaven les escoles durant la dictadura, sinó dels seus fills, nets o besnéts, que defensen la tesis de que el passat no s’ha de remoure. Alguns d’ells tenen cognoms MOLT catalans, i de ben segur que porten la roba interior amb els colors de la senyeraMalgrat això – que no és un tema baladí - tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.comTrobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici, i val a dir-ho, sovint el desinterès per part de les direccions per aquestes “ qüestions històriques”Val a dir que la presencia a casa nostra de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.Fa més el que vol que el pot. Catalunya, i per descomptat els vostres descendents, us demanaran comptes per la vostra inaccióM’enviaven la fotografia de les Escoles públiques de Lladó edificades l'any 1941. Reformades l'any 1967 i l'any 1988, quan es completa la simetria que havia quedat inacabada.Fins a la construcció l'any 1941 de les Escoles Municipals, l'escola de nens havia itinerat per diversos edificis segons el moment, mentre que la de nenes comptava amb edifici propi des de l'any 1925. L'edifici de l'Escola de nenes (del constructor Llorenç Malagelada) podria trobar-se en l'interior de la Canònica de Lladó, però aquesta ubicació no està totalment comprovada.http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=llad%C3%B3&page=1&pos=4ELS DARRERS CANVIS DE FACEBOOK ENS COMPLIQUEN LA VIDA, OI?.Algú li hauria de dir al Mark Elliot Zuckerberg (White Plains, Nueva York; 14 de maig de 1984) que s’està foten un tret al peuLes publicacions pretenen fomentar la recuperació de la memòria històrica, son per tant de lliure disposició/reproducció per aquest fi.

Comentaris

 • Bona vesprada Antonio: [Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 31-10-2022

  Espere que tot et vaja bé i que la salut siga la teua aliada. Et comente que en tinc un nou relat que pot interessar-te. Quan pugues ja em diràs coses.
  Bona nit i fins demà.
  Cordialment.

 • Escoles municipals. [Ofensiu]
  PERLA DE VELLUT | 27-10-2022 | Valoració: 10


  Des de l'any 1925, que perdura la història de l'Escola de nenes. Bon relat històric per a renovar-se amb bon desig de Montserrat Vayreda.
  Cordialment.
  PERLA DE VELLUT


l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6795 Relats

1050 Comentaris

5098175 Lectures

Valoració de l'autor: 9.68

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com