CASA PERE QUINTANA BARRERA DE CALDES DE MALAVELLA. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Un relat de: Antonio Mora Vergés
Retratava el magnífic edifici projectat pel mestre d’obres Josep Deulofeu i Floriach, encara que també atribuït a Pere Quintana i Barrera – que si ho entenc bé en va ser el promotor - , construït l’any 1921.

La descripció tècnica ens explica que és una vivenda plurifamiliar situada entre els carrers Prim i Santa Maria, de Caldes de Malavella, a la comarca de la Selva.

Té planta baixa i dos pisos, amb 3 cossos (la cantonada i, un lateral a cada carrer, simètrics). La coberta és un terrat a la catalana que intercala balcons i antefixes, amb teula àrab i ràfec treballat amb ceràmica de colors: blau, vermell i verd. La planta baixa, a on ara hi ha situada una oficina bancària, ha estat modificada. Al primer pis, hi ha una tribuna angular hexagonal amb decoració de garlandes, coronada per un cupulí amb tessel•les de color verd i, amb conjunts de tres finestres amb balconada. A cada costat de la tribuna hi ha un balcó amb tres obertures (una porta i dues finestres) amb arc rampant i separades per petites columnes (sobre la porta la conjunció dels arcs rampants conforma un element voladís).El segon pis segueix la mateixa estructura que el primer d'obertures amb un petit balcó, però en aquest cas no hi ha tribuna. Les finestres dels cossos laterals, quatre a cada banda, són també amb arc rampant. Totes les obertures estan envoltades per plafons motllurats de pedra artificial. Adossat a la façana que dóna al carrer Prim, hi ha un balcó decorat amb garlandes i, a sobre hi ha dues finestres en arc de mig punt.

Sou pregats – com sempre – de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Comentaris

  • Sobre aquesta casa...[Ofensiu]
    Gemma Matas Gustems | 12-11-2013


    M'ha agradat veure aquesta fotografia i aquesta descripció. Precisament fa cosa d'un mes, els cantaires de la nostra coral Cants al Vent de Sabadell, ens vam desplaçar a Caldes a fer un concert, convidats per la Coral d'allà, en motiu de la Trobada de Corals d'enguany, que s'hi celebra periódicament.
    En arribar al matí, un guia ens va acompanyar a fer una visita turística per tota la vila i vaig tenir ocasió de veure i retratar aquesta casa. Un cop vist i llegit aquest escrit, la puc conèixer amb més detall.

Ajuda'ns amb un donatiu

Ajuda'ns a pagar el manteniment de relatsencatala.cat Qualsevol aportació és més que benvinguda:

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6656 Relats

827 Comentaris

4917328 Lectures

Valoració de l'autor: 9.61

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com