CAPELLA NEOGÒTICA DE LA SAGRADA FAMÍLIA A L'EUCARIA .TOUS.ANOIA

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Sortíem de Sant Martí de Tous i ens incorporàvem per uns metres a la carretera que mena fins a Santa Coloma Queralt pers deixar-la al trencall que indica, Bellprat.
Cercàvem la Capella Neogòtica de la Sagrada Família , situada dins la finca anomenada Eucaria.

Ens aturàvem prop de l'embassament i pujàvem fins aquest temple construït a inicis del segle XX, té una sola nau capçada amb un absis poligonal i reforçada amb contraforts. La façana principal s'obre amb un portal amb timpà i una gran rosassa amb estrella de vuit puntes. El campanar d'espadanya està ubicat a l'extrem de la capçalera.

La família Vilà va vendre en data 08-06-1925 la finca a l'Escola Pia de Catalunya que en el període 1926-27 la va fer servir com col·legi per a estudiar-hi els nois que volien ser escolapis i encara eren molt joves.

El Gener de 2001 l'Escola Pia signa la venda de la finca que esdevindrà un Restaurant, que defineix el lloc d'aquesta manera :

Pau, silenci, natura, ocells, olors, flors, pagesos, camps, arbres, animals, passejar, badar, pensar, imaginar, jugar, disfrutar, descansar, menjar...

Això es l'Eucaria, casa pairal, antiga residencia d'estiu d'un Indiano i actualment reformada com a restaurant. Situat en una vall privilegiada amb vistes a la muntanya de Montserrat.

No s'esmenta - o no en sabut trobar-ho - la capella a tocar de la carretera; el temps i la desídia, van deteriorant l'edifici de regust neogòtic.

Recollirem imatges, ara que encarà és possible, i esperarem - també - per la Capella Neogòtica de la Sagrada Família, que passin aquests temps nefastos; esperar millores - amb la que està caient - potser fora demanar massa, oi amic lector ?

© Antonio Mora Vergés


Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5461795 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com