CAMPS, EL GUIÓ PREVIST.

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Hi ha una certa agitació per la resolució del Jurat en el cas de presumpta corrupció passiva del que fou President de l’Autonomia del País València.

Tot ha resultat com s’esperava – ho es temia - i això entre altres raons perquè :

Els espanyols – en general – no tenen ‘base democràtica’. Penseu en els segles d’absolutisme en les seves diverses formes, i en el curt període que vivim en aquesta ‘democraciola’.

Els Jurats no son nous a Espanya, en els petits miratges de llibertat [ República] també van fallar. Les raons son obvies, per un costat no hi ha ‘cultura democràtica’ , això està fora de tot dubte. El nostre sistema – potser en qüestions d’aquest calibre, cap ho pot fer - no garanteix ‘la llibertat de consciència’, tothom té fills, o espòs/a, o pares, o ... A l’expresident valencià, i presumpte corrupte , Francisco Enrique Camps Ortiz, l’havien d’haver jutjat fora de València, i fins possiblement d’Espanya, si volien fer-ho bé.

No culpable, és una qualificació diferent – i fins oposada – a la d’innocent; el jurat ‘ha salvat la pell ‘, i alhora ha deixat obert el dubte indefinidament. Recordeu la maledicció gitana ?. Pleitos tengas, y los ganes!!!!

En tot cas això és un mal símptoma, que ens confirma – als demòcrates, d’aquí i de fora - , que aquesta ‘ democraciola’ s’està esquerdant per moments.

Comentaris

  • Totalment d'acord[Ofensiu]
    Frèdia | 26-01-2012

    En un moment com el que vivim que el calaix de l’estat, de les autonomies, dels ajuntaments està escurat i empenyorat per no sé sap quants lustres, perquè cada cop estem en un túnel més fosc i la llum no s’albira, fer la pantomima d’un judici, amb tribunal popular, a un polític és absolutament demencial. Em pregunto si la despesa pública que ha provocat el judici, el veredicte del qual ja es veia a venir, no s’hauria pogut estalviar i invertir els diners en sanitat, educació, menjadors socials, cases per als indigents, tallers ocupacionals... qualsevol cosa seria més efectiva i assenyada que malbaratar els nostres diners en circs mediàtics. En resum, un motiu més d'indignació per als ciutadans de bé.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com