Barricades d'hivern

Un relat de: jordiclusella

Vaig alçar les barricades a l'amor al veure com dequeia aquella primavera que creiem eterna mentre durava. La nostra, te'n recordes? Jo borrosament i amb certa recança, però si, me'n recordo.

Em vaig acovardir, ho reconec, però les cadenes amb què m'anaves lligant mica en mica em feien sentir com un gos, i no vaig poder suportar-ho. No vam saber trobar l'equilibri entre la racionalitat humana i la impulsivitat incontrolable d'un can. Era tan forta la passió, i els límits tan invisibles...

Entre barricada i barricada vaig delimitar el meu espai, amb allò just i necessari. Per si volien atacar-me, em va venir al cap la idea de dur uns binocles penjats al coll de dia i de nit - però sobretot de la nit, que és quan tots i totes tendim a ser més dèbils -.

Decidit a mantenir el meu reconquistat bocí de terra , ja fa un temps que exerceixo de Casanova. És fàcil, i encara més tenint uns binocles i el terreny ben delimitat: sols cal seleccionar bé l'objectiu i, si sembla que aquest pot portar guerra, recordar que una retirada a temps sempre és una victòria. I ser conseqüent.

Durant aquests últims mesos he flirtejat amb algunes productores industrials de carícies fredes. I m'ho he passat bé, si, però cap ha sabut entendre'm tan bé com feies tu, en silenci. Només una, però em mirava poc als ulls i parlava massa.

Em dol tant recordar que vas ser tu qui va ensenyar-me com n'és de difícil i preciós, el conviure, que ara sols em queda odiar-te amb tendresa i esperar que algun dia, per atzar o per insistència, caiguin les barricades que m'envolten i torni novament la primavera amb el seu pessigolleig.

Comentaris

  • ostres![Ofensiu]
    julieta | 17-04-2005 | Valoració: 8

    jordi.. realment, rectifico el que et vaig pensar el dia que vaig fer una ullada a aquest relat.

    m'ha agradat molt el que hi dius. potser perquè conec una mica la història l'he entès. no es tracta de com està escrit, siní del què vols dir. és una mena d'autorreflexió també, t'has descrit tu mateix :)

    molts petons i segueix escrivint!

  • Hola![Ofensiu]
    Nicte | 15-04-2005

    Perdona si faig servir aquest mitjà, no per comentar-te si no per dir-te, si pots posar-te en contacte amb mi (és urgent) com no tinc el teu mail (si en tens) Escriu-me a: loveisindier@hotmail.com.
    Gràcies pel teu comentari i de nou, perdona la gosadia d'aquest "mail" disfressat de comentari!

    Nicte

  • gràcies[Ofensiu]
    jordiclusella | 15-04-2005

    Si... segurament. Suposo que per tocar un tema tan personal com aquest sense avorrir als lectors aliens al tema, cal una gràcia especial que no he sabut trobar.

    De totes maneres, moltes gràcies pel comentari. Seguiré intentant trobar aquesta gràcia o màgia que falta al relat...

  • SI, MIRA[Ofensiu]
    DOZOMITETSO | 14-04-2005 | Valoració: 5

    Aquest escrit és poc agil, es fa pesat. M'ha semblat com si... vaig a esciure alguna cosa trascendental...i no se com.