AVANÇ O RETROCÈS EN LA ESPÈCIE ?

Un relat de: shine

Vaig a expossar la meva opinió davant el problema de la clonació, un ‘'avanç'' científic que en un principi va revolucionar el món, però que molt aviat el va dividir en dos.
La clonació porta practicant-se des dels anys 30 amb éssers dels regnes animal i vegetal; peró ès a l'any 97 que s'aconsegueix el naixement de l'ovella Dolly, la clonació en tota la seva essència.
Cap a l'any 2002, exactament el 26 de desembre la fundadora de l'empresa Clonaid s'atreveix a clonar un humà; nou dies després anuncien el naixement del segon nadó clonat, peró en cap dels dos casos han aportat proves sobre el naixement.
La clonació ha suposat una gran revolució en el mon científic, però, és en realitat un avanç o un retrocés en el procés evolutiu de l'home ?
La clonació podria solucionar el problema d'algunes parelles que sofreixen esterilitat, així podrien tenir fills amb la mateixa informació que un dels pares, però si això s'arribés a fer, què passaria amb els milions de nens i nenes al món, que busquen un pare i una mare? Es clar que no tota la població que no pogués tenir fills recorrerien a la clonació, però la gran majoria si; això faria que molts dels nens que haurien de ser adoptats, no ho siguesin i així deixar-los en unes condicions infrahumanes.
És una manipulació radical de la naturalesa humana, és una forma de jugar amb una persona; ja que podries fer - la mes intel·ligent, mes atractiva, elegir el seu sexe, el color dels ulls, etc.
Una altra de les conseqüències de la clonació es trencar els esquemes familiars, trencaríem el vincle fonamental de la societat: la família; per exemple: una dona podria ser la germana bessona de la seva mare; no tenir pare biològic i ser filla del seu avi.
Però aquí no acaba, que sería de la dignitat d'un ésser que ha arribat al món com a ‘'còpia'' d'un altre ? i que seria toparte amb el teu clon ? seria molt desagradable per a una persona topar-se am algú idèntic que ella.
A part d'això, la clonació humana es una causa molt clara d'una ciència sense valors i del malestar de la nostra civilització amb nosaltres mateixos, ja que hem d'acceptar-nos tal i com som, no pensar en millorar el nostre aspecte físic, saber acceptar quina es la nostra hora i no voler clonar-nos per poder tenir una altra vida i viure-hi mes temps i millor que l'anterior.
A més a més deixant de banda el que he dit, podríem trobar el pitjor de tot d'aquest tema, imaginem -nos algun científic que se li gira el cap i es dedica a clonar a Hitler, Bin Laden, Saddam Hussein, terroristes suïcides, etc.
Que passaria ? es clar que al fer una clonació només es clona el ADN, el caràcter esta condicionat pel material genètic, per això qui fes aquestes clonacions tindria molt clar perquè els vol, doncs faría el possible perquè s'assemblessin als veritables. En aquestes línies intento dir el mateix que va dir un científic valencià: ‘' CLONAR HUMANS ÉS, A MÉS D'UNA BARBARITAT, UNA TONTERÍA COM UNA CASA, JA QUE SUPOSA UN GRAN RETROCÈS EN AQUESTA ESPÈCIE''.

Comentaris

  • Jo no la vull[Ofensiu]
    El follet de la son | 09-10-2006

    jo estic d'acord amb el teu text. Per salvar l'espècie humana no crec que la clonació sigui necessària. Així com hi ha sempre més d'un camí per arribar a una solució final, crec que hi ha més d'un camí per arribar a curar les malalties. No estic d'acord amb la clonació perquè, bàsicament, no crec en la capacitat de l'espècie humana per preservar el món en la que es troba. Francament, i jo m'hi oncloc, prefereixo estar esposat a les malalties que no pas tornar-me immortal. Prou mal hem fet a aquest planeta que acabarem destruïnt irremissiblement

  • Discrepo en algún punt[Ofensiu]

    En el text dius el següent:
    És una manipulació radical de la naturalesa humana, és una forma de jugar amb una persona; ja que podries fer - la mes intel·ligent, mes atractiva, elegir el seu sexe, el color dels ulls, etc.

    No soc gaire de ciències, de fet, prefereixo les màquines, però crec que aquest punt és incorrecte. Has barrejat dos termes diferents com són clonació i manipulació genètica. La primera significa fer un ésser igual al de la mostra que tenim al tub d'assaig, en canvi la manipulació genètica consisteix en agafar un codi genètic i modificar-lo a plaer, per tant, si es fa una manipulació genètica, no crec que es pugui considerar una clonacio, ja que la mostra i la còpia no són idèntics (que és el significat de la paraula clonar).
    La manipulació genètica serveix per aconseguir que els nadons neixin esquivant malalties que haguessin heredat dels pares.

    Personalment considero la clonació com una segona guerra freda,però enlloc de tenir la carrera espacial com a joc, tenir l'ésser humà. Els científics de tot el món competeixen per a ser els primers en clonar un ésser un humà, però un cop s'hagi aconseguit, això no tindrà cap utilitat ja que l'espècie humana pot reproduir-se (encara) o sinò hi ha molts mètodes per a poder fer-ho en cas d'infertilitat d'una parella.
    La clonació nomès serviria en el cas que algún desastre produís que l'espècies humana no es poguès reproduir per ella sola.

    Respecte a la resta del text has fet una molt bona reflexió. Sense paraules complicades que dificultin la lectura.

    No t'aturis

    Juseph

  • No estic d'acord..[Ofensiu]
    gudari | 23-11-2005

    Bé, jo no acabo d'estar d'acord.
    Una cosa és la fecundació in vitro, que si que provè de cèl.lules mare, però el procès es totalment diferent, ja que te lloc la fusió del zigot masculí i femení, la clonació en éssers humans, es únicament a nivell científic i d'investigació i realment crec que és útil, si mitjançant aquestes técniques es pot arribar a la curació de malalties com el càncer o el sida, si es pot arribar a curar la diabetis per exemple.
    Crec que no hem d'afirmar que la clonació és dolenta per naturalesa, però si que ho és si posem fins econòmics al darrera.

    Vinga wpissima, una forta abraçada i mil petons de ja saps ki!! MUakIS

l´Autor

Foto de perfil de shine

shine

24 Relats

64 Comentaris

34284 Lectures

Valoració de l'autor: 9.73

Biografia:
CALLADAMENT

Des d'aquesta aspra solitud et penso.
Ja no hi seràs mai més quan treguin fulles
els pollancs que miràvem en silenci
des del portal de casa.
Tantes coses
se m'han perdut amb tu que em resta a penes
l'espai de mi mateix per recordar-te.
Però la vida, poderosa, esclata
fins i tot en un àmbit tan estricte.
Tu ja no hi ets i els pollancs han tret fulles,
el verd proclama vida i esperança
i jo visc, i és vivint que puc pensar-te
i fer-te créixer amb mi fins que el silenci
m'engoleixi com t'ha engolit per sempre.

Miquel Martí i Pol


** Per si algú vol xerrar una estoneta:



urgell38@hotmail.com