Amics del country de Castellar del Vallès

Un relat de: Antonio Mora Vergés

Amics del country de Castellar del Vallès

El significat en la llengua anglesa del terme country ,per a res ens parla ni de musica, ni de dansa , ens evoca més aviat el concepte romà , bucòlic , que idealitza la vida al camp, en contacte amb la natura. Així country life , significa la vida del camp.

La vida natural però, no exclou ans al contrari, ni la música, ni la dansa, ni cap manifestació cultural, i els camperols que procedents en la seva major part d'Europa ,ocuparien els territoris dels que s'anaven foragitant als indis, s'acabarien identificant amb un so musical, del que participen la major part de cultures d'occident, però que alhora, te una cadència, un ritme i una sonoritat que l'identifiquen com la musica de la gent que viu al camp, i d'aquí rep el seu nom, la musica country !

El diumenge 10 de setembre, a les 19,00 hores, a la plaça del Calissó i dins dels actes de la Festa Major de Castellar del Vallès, els amics del Country d'aquesta Vila nostra, ens oferien una magnifica exhibició de les seves habilitats pel que fa a ballar aquesta música. Quasi un 1% dels nostres veïns censats , els uns des del taulat i els altres des del sòl de la mateix plaça, - que ens ocasions futures caldrà regar prèviament per estalviar-nos tots plegats la pols - participaren en aquesta ballada, que assoliria el cim de l'atenció col·lectiva pel que fa a les variades ofertes de la Festa Major.

Sens dubte, el diumenge 10, els amics del Country de Castellar del Vallès, van llençar a l'aire per segona vegada, la llavor de la seva afecció, que si en un any 2005-2006, quasi a donat un 100% de fruits, de ben segur millorarà exponencialment en els propers anys.

Esperem - fins i tot fora del període de la Festa Major - poder gaudir de més ballades de Country, en les que ens podem meravellar de les habilitats dels nostres veïns, de les persones que veiem habitualment en un context diferent, laboral , d'estudi , de lleure, d'esport, d'espera ,.....

Curiosament la llengua de comunicació interna dels amics del Country, és el català , i de ben segur això se'ns dubte , te una clara relació amb un fet evident, qui pot estimar qualsevol manifestació cultural en una llengua que no és la seva, és perquè s'estima apassionadament la seva pròpia llengua i cultura !

Llarga vida al country, i als seus amics de Castellar del Vallès !

Felicitats i moltes gràcies per la vostra col·laboració a la Festa Major !

© Antonio Mora Vergés





Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5461795 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com