Abraham Lincoln i els seus dos amics enfrontats.

Un relat de: unicorn_gris
Apreciats relataires, tots sabem qui va ser en Lincoln: el noble president nord-americà que va eliminar l'esclavitud de la Terra i alhora el vencedor de la guerra dels unionistes contra els confederats. El que potser no sabem d'ell, és que durant uns anys va treballar com a advocat i va tenir una manera singular de solucionar amb èxit alguns dels seus casos. Ja us vaig parlar del cas del deute dels dos dólars; ara us parlaré del cas dels seus dos amics enfrontats.

Quan Lincoln ja treballava com a advocat, va passar que un cop hi havia dos amics seus que estaven enfrontats en un litigi legal per causa d'un terreny del qual se'n disputaven la propietat; per un assumpte relativament secundari, pot dir-se.

El cas és que en una ocasió van estar junts a la mateixa habitació ell i els seus dos amics enfrontats, tots tres sols. Volien tratar de resoldre el conflicte, però els dos homes estaven ben cabrejats l'un amb l'altre.

Els dos homes demanaven a Linclon que digués a quin dels dos defensaria com a advocat. En Lincoln s'ho pensava i no s'acabava de decidir per defensar a un o a l'altre dels dos i, pensant sobre aquest tema, de sobte, enfadant-se, va dir:

- Sou dos bons amics i no m'agrada veure-us enfrontats. Us tancaré en aquesta habitació durant una hora i espero que sapigueu resoldre els vostres conflictes entre vosaltres.

I, sense deixar-los temps a reaccionar, en Lincoln va sortir precipitadament de l'habitació i els va deixar a ambdós tancats amb clau a dintre, sense cap mitjà de sortida que la mateixa porta que Lincoln havia tancat.

Els dos homes començaven a discutir entre ells:

- La culpa és teva!!

- No, teva!!

I va anar passant el temps...

Al cap d'una hora, en Lincoln va tornar a l'habitació i va veure els seus dos amics sonrients i asseguts, esperant-lo. Havien parlat entre ells lo suficient com per resoldre el seu problema i fer les paus.

Un d'ells va dir a Lincoln:

- Vostè ens ha fet veure que no valia la pena enfrontar-nos.

Ell va somriure content i va dir:

- M'alegra veure'ls en pau els dos.

I així és com Lincoln va resoldre aquest problema, posant pau entre tothom.

Comentaris

  • Unió entre els dos amics.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 04-04-2019 | Valoració: 10

    Realment senzill i a la vegada amb molta dedicació per part de Lincoln, per a que estiguen els dos en pau i no fer més enemistats. Aquest Lincoln, fou un gran pensador per a resoldre situacions que són desagradables.
    M'ha agradat llegir-ho i té la seua bona situació per part d'aquest president.
    Un salut.
    Perla de vellut

  • Sobre el comentari que em vas fer ...[Ofensiu]
    Bonhomia | 06-12-2015

    ... tens raó. El que passa és que estic fent segones parts de tot de primeres parts que pots observar si mires l'ordre dels meus relats, entre els quals hi ha PODER POLICIAL 1. Però jo em vaig proposar anar seguint fins més endavant els capítols i vaig errar, perque als tercers capítols de cada saga s'hauria de mirar molt enrere entre els meus relats i he decidit trencar amb això. He decidit, també de cara, lògicament, als altres relataires, com per exemple tu, exercir comeses diferents i entenedores. A partir d'ara faré relats que es puguin sostenir per ells mateixos. He reflexionat sobre això aquests dies i he decidit fer aquest canvi lògic.

    I bé, ens seguim comentant, Unicorn!


    Sergi : )

  • Lincoln [Ofensiu]
    aleshores | 07-11-2015

    va ser un home modest que va fer una cosa molt important. En el meu relat que has comentat, vinc a dir que de vegades en el desvari es veuen les coses clares, els conceptes i els conflictes reals subjacents, però massa engrandits, fins al punt que no podem fer res amb ells sinó morir-nos; val més ignorar tanta saviesa que de vegades només serveis per fer-nos mal, no és pràctica.
    En cert sentit Lincoln que sembla no era un home de grans conceptes predestinata suprimir l'esclavatge, ho va fer des de la humilitat de qui no aspira a la totalitat i es conforma amb la seva vida real i contradictòria.
    Gràcies pel comentari.

  • Didàctic.[Ofensiu]
    jomagi | 02-10-2015 | Valoració: 10

    Molt bo. Fa pensar. Una abraçada.

  • Succés[Ofensiu]
    Bonhomia | 20-08-2015 | Valoració: 10

    És un gran vincle el que fas entre la situació que exposes d'Abraham Lincoln amb la guerra de successió i els dos parlants que fan les paus. Sobretot, però, és divertit llegir-lo.


    Sergi : )

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de unicorn_gris

unicorn_gris

61 Relats

164 Comentaris

36008 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Em presento.

Em dic Unicorn Blanc del Bosc, o Unicorn Blanc. També utilitzo, per raons pràctiques, els pseudònims de Crom el nòrdic, Unicorn Gris i Cuidador d'Ossets, si bé només posaré articles nous en aquest últim pseudònim i en aquest mateix en què ara em veieu (els altres noms d'usuari són de consulta i, en certa manera, d'emmagatzemament d'antics articles).

Els meus ideals són el catalanisme, la literatura, el món de la fantasia i l'acceptació de les normes socials que defenso, entre d'altres.

El meu nom de Facebook és
"Mark Corbera Mestres" .

El meu nom de Twitter és
"El Dorat"

El meu email és
webmestre2(arr.)gmail(punt)com

El conjunt de les meves webs (és a dir, de les webs administrades, moderades o dirigides per mi) es diu Portal Perenne, també anomenat "el Perenne" i està format, entre d'altres, per Lletra Perenne, també anomenada "la Perenne" .

La meva web d'articles es diu, com hem dit, Lletra Perenne i està a:
http://lletra-perenne.fandom.com/ca .

Actualment disposo de fòrum, el Fòrum Perenne, part de el Perenne, la direcció del qual és:
http://forum-perenne.foroactivo.com/ .

Podeu tenir accés a tots els relats de Lletra Perenne publicats a Relats en Català aquí:
https://lletra-perenne.fandom.com/ca/wiki/Lletra_perenne_Wiki#Continguts_del_Cosmos_Perenne_en_la_web_Relats_en_Catal.C3.A0

Els meus pseudònims a Relats en Català són: Unicorn Blanc del Bosc, Unicorn Gris, Cuidador d'Ossets i Cromelnordic. Observació: m'hagués volgut dir "Unicorn Blanc", però no podent fer-ho, em vaig fer dir "Unicorn Blanc del Bosc".

Que vagi bé!!!