A Woody Allen

Un relat de: mjesus

Cecília sabia que el cinema tancaria aviat, el rètol que informava de l'enderroc ja estava col·locat, havien de construir la terminal d'autobusos. Durant dies havia assistit a la primera sessió de la pel·lícula d'estrena. El seu marit la maltractava i a la feina l'explotaven, era el seu refugi. Coneixia pam a pam la platea, va seure just on començava la pendent. S'havia enamorat del protagonista, el somiava desperta a totes hores: estimava el seu rostre, els seus ulls, la elegància dels seus moviments,…la seva veu.

Tom Baxter es va fixar en ella, la mirava de reüll com si la convides a acostar-se, amb gest impacient la incitava. La Cecília estava confosa, l'olor de l'ambientador del cinema la marejava, aquella olor indefinida ..., si,si, -com d'alfàbrega acabada de picar-, la fantasia era massa intensa, no podia resistir-se. Poc a poc es va acostar indecisa, ell va estirar el braç, travessant la pantalla que els separava, ella allargava el dits delerosa…

«Hola! amor meu, t'esperava!» -va dir en Tom-.

El seu bes fou llarg, intens i la vida va recórrer el seu cos.

«Explica'm com és el món real! Jo tant sols sóc una ficció»


Comentaris

  • Sempre woody![Ofensiu]
    Annalls | 15-10-2013

    No ho entenc,perquè has explicat com comença la peli-cula?

  • Ei, Xus![Ofensiu]
    Màndalf | 11-01-2009


    Quedes anganxada a la ficció!

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Petons

  • acció![Ofensiu]
    manel | 24-05-2007

    Acabo de participar en el teu repte una mirada al futur i t'he vingut a veure perquè no et coneixia, i m'he trobat un parell de relats amb regust cinèfil, l'emocionant explicació que fas del Dezsu Uzala de Kurosawa (un gran cineasta, amb tot el que comporta aquesta paraula), i aquesta petita història extreta de "la rosa púrpura del Caire" de Woody Allen, un relat senzill, curt, però carregat de la màgia del setè art. Un bon contrast al final entra la vida que recorre el cos de la Cecília quan penetra en la ficció, i el desig de conèixer el món real per part d'en Tom, tot just després del primer contacte amb ella. Magnífic.
    Et comento això del cine perquè és una de les meves passions (i em sembla que compartim), i no puc evitar que se m'escapi en alguns textos, com el que he penjat pel teu repte.

    Uns petons
    manel

  • Molt ben enfocat.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 27-03-2006

    La imatge de l'enderroc com a rerfons d'una vida solitària, allunyada de la realitat, refugiada en l'exili dels somnis. Un relat delicat i més profund del que sembla.

  • L'hi va...[Ofensiu]
    AVERROIS | 24-01-2006

    ...explicar? o se'n va anar amb ell per conèixer la ficció? Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de mjesus

mjesus

42 Relats

245 Comentaris

64832 Lectures

Valoració de l'autor: 9.80

Biografia:
*

R en Cadena

"La senyora Unaquimera em va encadenar i jo he passat la cadena a la Sra. Baiba Liepa, al Sr. Xavier Valeri Coromí, la Sra. jacobé, el Sr. Filalici, la Sra marga i la Sra. Elvira"
Li heu d'agrair a l'EmmaThessaM!
(fes clic a la imatge i descobreix què és "R en Cadena")


Taller d'escriptura a relats en català:
Per qualsevol informació aneu a la web: http://es.geocities.com/tallerrelat





clar_lluna(arroba)yahoo.es
trasgrafica.com