A trenc d'alba

Un relat de: AVERROIS

El Sol es ponia de mica en mica darrera de les altes muntanyes - Avui ha estat un bon dia, a veure que ens espera demà - Pensa la Fàtima. Tan sols han estat uns minuts que ha pogut deixar la seva tasca, uns moments preciosos de descans.
Al seu voltant el campament està bulliciós, tothom té una feina que fer, ningú està parat contemplant aquell meravellós espectacle.
Fa més de tres anys que ella i els seus companys, desprès de molts inconvenients, han aconseguit instal·lar-se en un campament a prop de la frontera amb Sudan. Ho van deixar tot, els seus treballs, la seva estabilitat, la seva família, per anar a ajudar a unes persones que no coneixien i a les que desprès d'haver curat, no veurien mai més.
Quantes vegades l'hi han dit - Vas a curar negres? Què no pots ajudar als de la teva raça? - Pobres ignorants - Pensa ella. En què es diferencia una raça del altre? Pel color de la pell?
Molts cops ha meditat que si a tots els que pensen així els pogués portar fins a la Lluna, i des de allí es miressin aquella bola blava que flota en l'immensitat del Univers, s'adonarien del poc importants que som. Llavors tothom comprendria que no hi ha cap raó per no viure en pau i ajudar-nos els uns als altres.
Quan era petita havia escoltat a la seva avia que deia - Viatgem pel Univers en un vehicle tant petit, que hem de fer fora d'ell l'odi i les guerres perquè hi puguem viure tots - I la Fàtima en els moments de desesperació al veure el mal que pot fer l'esser humà, recorda la saviesa de la seva avia.
Quan aquell dia s'acaba i l'últim raig de Sol desapareix pel horitzó pensa: Potser demà tot sigui diferent

Comentaris

  • esperança[Ofensiu]
    Perry | 09-07-2007

    sempre ens ha de quedar l'esperançar de que demà tot sigui millor...

    els homes podem arribar a ser egoisstes i racistes fins alimits insospitat qui de veritat no entenguiel treball ique fan aquelles persones al sudan o a qualsevol lloc del mon on hi han guerres es que te un sentit tan pessim de la solidaritat que no es mereix ni que li intentesim es plica.

    un bon relat però m'haguès agradat que fos un poc més llarg i que haguessis descrit el que sentien tambéels ferits que arriabvem i que en pesaven de al seva expèriencia els que estaven alli ajudan

    es solamen una opinio

    espero que no et molesti
    petons

l´Autor

Foto de perfil de AVERROIS

AVERROIS

405 Relats

932 Comentaris

371086 Lectures

Valoració de l'autor: 9.77

Biografia:
Vaig néixer a Manresa un fred Gener de fa uns quants anys i com va escriure el poeta:

Tots els records plegats
són una gota d'aigua
dins una mar immensa.
I el violí que no se sent
deu plorar alguna mort
que jo no sé.

Què la vida us sigui lleu!