A "La Gauche Divine" de "Bocaccio"

Un relat de: Adriana Ferran (la poeta dels petons)

Com una fada d'ulls verds
aniré a cercar-te a Bocaccio,
perquè el temps s'ha parat
en la teva cara de nen.

Baixaré les escales
i et buscaré dins del fum.
I et trauré de les copes
de l'alcohol de la nit.

Han passat tots els anys,
però encara tinc gana
i mentre tu cous l'amor,
jo, t'ensenyaré a cuinar.

Comentaris

 • Una altra èpoc[Ofensiu]
  Rafael Soteras i Roca | 22-08-2007 | Valoració: 9

  Es una altra època, però que de tota manera sempre retorna, ja que som/ets en un camí perfecte de la imaginació

 • Aquella "gauche divine"...[Ofensiu]
  brideshead | 08-06-2007

  l'evocació d'un temps i d'un país...

  El teu poema perpetúa aquell sentiment que, diuen, va ser únic en aquella època. Gent jove, entusiasta i lluitadora que, entre fum, copes, clandestinitat i molta complicitat, perseguia un somni, aprenent dels mes grans. Aquells joves aprenents encara segueixen avui amb aquella il·lusió que s'endevina en la cara d'un nen, entestats a coure el millor amor pel demà dels seus. No perdre la capacitat de sorprendre's és l'evidència de l'eterna joventut.

  Ha estat tot un plaer descobrir-te avui, aquí, poeta dels petons.

  Una abraçada.

l´Autor

Foto de perfil de Adriana Ferran (la poeta dels petons)

Adriana Ferran (la poeta dels petons)

11 Relats

18 Comentaris

17569 Lectures

Valoració de l'autor: 9.50

Biografia:
ADRIANA FERRAN (la poeta dels petons)

(Barcelona, 1941 -)

En 1978 va iniciar-se en el món de la poesia (Cova del Drac) i de 1979 a 1982 va estar articulista del "Diari de Barcelona". En 1995 va ressuscitar "La Tertúlia de Poetes Els Quatre Gats". Des de llavors funda, crea, promou, dirigeix, presenta, col·labora, organitza i participa en: diaris, llibres, revistes i espectacles públics, dins i fora de Catalunya.

En 1999, França la va proclamar "la poeta dels petons": TV "Canal Plus Paris", li féu un reportatge i TV "France-Deux" (estatal francesa), dos reportatges (un més per ampliar el primer). Emissió: Canal Satèl·lit. Programa: Cristine Bravo, dissabte 11 nit, maig 1999.

És fundadora i presidenta del Centre Altruïsta Adriana (Consell Municipal d'Associacions). Fundadora, directora i presentadora del Concurs Setmanal de Poesia Internacional "Al Embrujo de Cal·líope" (Llibre Rècords Catalans). Fundadora revista "Foc Màgic" (Museu d'Història de Catalunya). Presidenta de l'Associació Literària
"La Rosa de Sant Martí" (C.C. Can Felipa). Presidenta: "Depoètica" (La Casa Elizalde), recitals trimestrals amb edició d'un llibre promogut per la Institució de les Lletres Catalanes (Biblioteca Nacional de Catalunya). Bibliotecària i Coordinadora del mes de Desembre (Centre Comarcal Lleidatà). Poeta del Seminari de Filosofia del Liceu Joan Maragall (Ateneu Barcelonès), clou les conferències amb un missatge poètic elusiu al tema. Ha estat candidata (junt amb Jordi Coca) a la secció de Llengua i Literatura a les Eleccions a ponents de la Comissió de Cultura de l'Ateneu Barcelonès.

Ha recitat: "Universitat de Madrid". "Institut d'Estudis Ilerdencs". "Universitat Menéndez Pelayo" (interpretant a Pedro Salinas). Ajuntament de Cadis (Teófila Martínez). Invitada per La Comunitat Autònoma de La Rioja (Munilla), va organitzar un recital amb 15 poetes. He estat Pregonera de la Festa Major del Passatge Lluís Pellicer de Barcelona. L'Any Verdaguer (2002), va arranjar i interpretar a cinc veus
"La llegenda de Montserrat" de mossèn Cinto. La Vanguardia li va dedicar mitja pàgina.

És autora dels llibres: "Los ripios del Scacs"; "Mis re-cuentos"; "Perles de frisança i sempre... estimar!" prologat per Lluís Alegret; "I fou... la llum" prologat per Carles Duarte i Montserrat i epilogat per Joan García Font; "Natura salvatge" prologat per Ramon Alcoberro i epilogat per Tomàs Molina. Va participar en el "Llibre Blanc de la cultura a Catalunya", Edic. 62, etc., etc..

Adriana Ferran (la poeta dels petons), diu: - Ésser poeta és una actitud davant de la vida perquè "la poesia és l'exponent en flor de la profunda infelicitat de l'ànima".