90 - 60 - 90

Un relat de: Antonio Mora Vergés

90 - 60 - 90

Aquestes xifres, en la mateixa relació que resten exposades, són sens dubte, un dels motors de l'economia mundial, també i, dissortadament, són la primera causa de l'explotació sexual, l'origen de malalties com l'anorexia i la bulimia, les causants d'una gran part de les depressions i desordres mentals de qualsevol mena, i per així dir-ho el resum més lúcid i esquemàtic dels valors del anomenat - mal anomenat - primer món.

Molts haureu vist un cartell en que la silueta d'una dona de les que de ben segur encantarien a Rubens, ens recorda que avui viuen a la terra un elevat nombre de milions de dones, i que només un petit grup - molt i molt petit realment - són models. Aquesta reflexió del tot certa, serveix de ben poc a les persones - homes i dones - que ajusten la seva existència a les mides del títol : 90 - 60 - 90

Recordo haver llegit en un estudi molt documentat i seriós de la Universitat de Reykiavit, que existeix una relació morfològica clara, entre l'embolcall - el cos i les seves mides externes - i el desenvolupament dels òrgans interiors, de forma molt particular el cervell. De forma planera, senzilla i entenedora, un cos 90 - 60 - 90 , acabarà configurant un cervell 90 - 60 - 90 . Això te com a conseqüència l'aprimament, i/o debilitament de determinades àrees, i la pèrdua i/o minoració de la complerta percepció de la realitat.

La certesa d'aquest estudi, la podem comprovar dissortadament cada dia, des de la Meca de l'univers 90 - 60 - 90, fins a la Meca de l'Aràbia Saudita; els americans autèntics fanàtics i primers defensors del 90 - 60 - 90, veuen en qualsevol no americà, un enemic que s'ha de destruir, i si a més aquest enemic amaga les seves mides corporals sota una túnica, ens trobem ja davant del mateix diable!. Més enllà dels discursos, aquesta i no altra ha estat la causa d'un dels genocidis més escandalosos, un més dels molts crims que els americans porten damunt de les seves esquenes; hi ha trossos de la realitat que no són perceptibles per cervells 90 - 60 - 90 !

La lluita contra aquesta irracionalitat no és senzilla; en primer lloc tenim la dificultat de convèncer de la certesa de la nostra història al món 90 - 60 - 90, i això amics lectors - com a mínim - comporta riscos importants; fins avui, quants lectors tenien coneixement de l'estudi esmentat de la Universitat de Reykiavit? som tots conscients dels interessos de tot ordre que estan al darrera del 90 - 60 - 90?

Persones que m'estimen , malgrat el fet que ni elles ni jo, estem dins la mida mítica del 90 - 60 - 90, m'aconsellen que m'abstingui fins de publicitar aquestes dades, que - espero - ara tens davant teu amic lector.

La raó del consell i de la por, segur que ja té la imagines, oi ?.. Si, els autors del estudi que amb tot el rigor es va dur a terme des de la Universitat de Reykiavit, han mort sobtadament víctimes d'un brot - local - de la grip aviar.

Al món si et detures a pensar-ho succeeixen coses ben estranyes, oi ?, sobretot, si el teu cervell supera la capacitat mitjana de 90 - 60 - 90.

© Antonio Mora Vergés


Comentaris

  • Cafè per a tothom![Ofensiu]
    Yurral Salocín | 09-01-2006

    Sota aquesta frase que he posat per títol, sempre hi ha hagut dues lectures, la primera, la dels que també volen cafè, i ho diuen en sentit positiu, i la segona, la d'aquells que no els importa qui vol cafè o si en vol, però ells es pendran un tallat, i l'esmenten en sentit pejoratiu.
    Les generalitzacions, molts cop són odioses, i molts cops perilloses, ja sigui les famoses mides 90-60-90, que sembla que ben poc importi si estan en 150 o 190 d'altura, o qualsevol cosa que la societat, o la propaganda d'un estat vulgui imposar als demés.
    Una crítica similar he fet jo amb En Jan, i les cabretes, on el relat, ve a ser una mena de crítica a aquells que fan missions per portar allende los (sus) mares quelcom que allà no necessiten, i potser ni conèixen, com pot ser la religió, la democràcia, el sistema capitalista, o el que hom pensi que el veí, que és un ignorant, no sap que ho necessita, i jo li ho duré tant si vol com si no vol, que si no es salva no serà per que jo no m'hi esforço.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6917 Relats

1201 Comentaris

5458073 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com