TU MARE PERQUE ESCRIUS?

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Tu mare per qui escrius?
Aquesta pregunta molt capciosa la va fer la meva filla ahir a la tarda. De veritat que m´ ha fet pensar moltíssim , segons ella els llibres estan en perill d’extinció, vaja que desapareixeran a no tardar. Venint d una persona que li agrada llegir em sorprèn, segons ella els llibres s´en van com grups de rock.
Surten al carrer i al cap de poc desapareixen com la boirina de la matinada.

En part te raó, pero li recordo que hi han llibres com La Divina Comedia, Ana Karenina o Els Miserables o autors com Baudelaire o Flaubert o Pedrolo que no desapareixen. A mi en particular m’agrada tornar agafar un llibre del prestatge i tornar-lo a llegir o fullejar. Ella em diu que el llibre electrònic substituirà al paper, potser si, però no deixa de ser un llibre.

Llavor jo mateix em pregunto, que si no imprimin qualsevol dia a algun il•luminat se li pot anar l´olla a fer punyetes, i fer un virus o una destrucció d´internet i de cop i volta quedaríem orfes de molts coneixements. El mon esta molt convuls. Pot passar això ?. Segur que si, llavors la humanitat tindria que tornar agafar paper i llapis i a imprimir coneixements.

Jo soc conscient que no soc ningu i potser les meves paraules no interessen , em considero filla de la cultura greco-llatina i m’agradaria no es perdés. Sempre he sostingut que un llibre es un tresor i ara no diré al contrari, però jo que soc una formigueta pensant-ho be escric en primer lloc per mi, per expressar sentiments que bullen dins meu. Ja se que jo mai escriure un best-seller ni seré famosa con Jaume Cabre, però escric perquè m ho passo be i en tinc ganes i potser per els meus fills també. Se que llegeixen el que escric i potser així aprenen a conèixer una mica més la seva pobre mare.

I apart d’escriure espero amb delit la sortida de llibres, encolats de nou amb flaire de paper i de bona escriptura que em nodreixen la ment de bones paraules ii coneixements.

Comentaris

  • No puc estar més d'acord amb tu[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 11-05-2015 | Valoració: 10

    No t'havia llegit mai, em sembla, però he descobert que tenim coses en comú, com l'amor pels llibres i els bons escriptors. Passi el que passi en el nostre món, els llibres sempre perduraran d'una manera o d'una altra. La gent té necessitat d'històries, de que algú els hi conti un succés o una circumstància que els ajudi a gaudir i a viure. Jo faig còpies a paper de tot el que escric en cas de que als nostres ordinadors se'ls fonguin els ploms i ens quedem amb un pam de nassos.

    Jo també et llegiré. Et poso a preferits

  • Podries viure sense escriure ?.[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 27-04-2015 | Valoració: 10

    La pregunta potser fora; mare podries viure sense escriure ?.
    Els ‘escrividors’ tenim la ‘necessitat vital’ de fer-ho.

  • És part de la meva identitat...[Ofensiu]
    reusenca | 27-04-2015 | Valoració: 10

    Aquest relat és fantàstic Montse! Ens ha fet pensar a tots. Sobretot a aquests que estimem l'expressió escrita i n'estem convençuts que res la pot substituir. perdríem quelcom molt gran de la nostra identitat.
    Digues -li a la teva filla que en som molts, molts, molts que estimem el que fem i no ho deixarem morir.
    Una abraçada i moltes felicitats en el teu gran dia.
    Carme

  • Si, Montse...[Ofensiu]
    AVERROIS | 26-04-2015 | Valoració: 10

    ...cada escrit és un petit tresor sigui de Pedrolo com si és d'un escriptor amateur. Cada paraula que omple un espai en una fulla, sigui de paper o del ordinador, és una joia. Per això no es pot perdre l'escriptura. Hi ha persones que tan sols gaudeixen en el fet de llegir i altres que a més a més han de fer servir els seus sentits per endinsant-se que aquella lectura que tenen a les mans. La imaginació que pot portar-te a qualsevol lloc mai serà substituit per una imatge, ja que fa que el nostre cervell es torni mandrós.
    En fi seguirem llegint i gaudint de mons de fantasia.
    Una abraçada.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

321259 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.