Somnis d’ estiu

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Avui he tingut un somni molt estrany,hi he pensat molt. No se que es deu que en el meu somni parlava amb Lorca de tu a tu i li deia quan admirava la seva obra. Lorca el veia com en les fotos cabells negres pell fosca , ulls foscos de mirada inteligent. Jo li deia tambe em sabia greu la seva fi. Ell Somreia i deia escriu el que sàpigues de les guerres que no torni a passar, jo li deia que no es sabia tant com ell i segurament em mancava la seva sensibilitat . Es igual deia, escriu, escriu sense pausa tot el que brolli del teu cor perquè segur estarà be .
Jo el mirava i em deia que no era possible parlar amb el meu admirat poeta. Era tot una mica surrealista, es veia la lluna brillar i estàvem asseguts en un banc de pedra sorta una olivera . Es veia una mica fosc però segur era Andalusia , s’ olorava gessami i un grill cantava a la llunyania. Feia calor i uns gossos udolaven , la brisa feia voleiar els meus cabells els de Federico estàvem quiets, enganxats amb brillantina.
Jo estava contenta i emocionada , no feia altre
cosa que mirar i escolar fixament al mestre, volia emparar-me de la seva essència , del seu ésser. Li deia si allà on era escrivia i ell deia que si, que mai havia deixat de fer-ho . Li he suplicat em digues unes paraules de versos nous i em deia això

Negra noche sombria sombra
Las luciérnagas lloran por la noche
La libertad enojada se retira como caballo
negro en la jara
Pobre gente de la piel de toro
Nubarrones negros se ciernen i se entrevé en la bóveda la tormenta del último suspiro
El suspiro de la muertes de las ideas y de las libertades rotas

Com veieu son uns versos molt dolents fruit de la meva imaginació, suposo ... però aixi ho recordo mes o menys.
Jo bevia les seves paraules , i de sobte la seva figura s’ anava esfumant al meu costat . Jo estava quieta i expectant fins que he despertat, com veieu un somni molt estrany. , que he volgut compartir amb vosaltres. No he llegit Lorca de fa temps i no se a que es deu tot plegat. Ara admiro de sempre la seva obra .

Comentaris

  • Recordant a Lorca: [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 18-10-2023 | Valoració: 10

    He llegit el teu relat i m'ha semblat molt original, recordant en un present a l'escriptor Lorca. Com si fora un somni. Doncs tens molta imaginació, en escriure els versos, que has redactat. Un poema amb molta decisió i admiració.
    Si et ve de bé, pots llegir-me un nou relat. Que passes bona nit.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • Premonició [Ofensiu]
    llpages | 08-07-2023

    d'uns temps que no volem que tornin, però qui ho sap... Has reflectit molt bé el neguit que ens ronda a molts, tot confiant en neutralitzar-lo. Creuem els dits... i enhorabona!

  • Un somni....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 06-07-2023 | Valoració: 10

    ben curiós, però que explica i defineix molt bé, l'admiració cap a un gran poeta, amb un final dolorós, fruit del franquisme. I aquest poema ressorgit dels teus somnis, de collita pròpia no té res de senzill, té força, missatge i una bona expressió.

    Et felicito Montserrat.

    Salutacions.

    Rosa.

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324556 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.