Sonet II

Un relat de: Anagnost

Dona de l'Islam. De l'Afganistà.
I amb ta negritud subsahariana,
dona amb un patir d'arrel africana.
Dona sense vot, paraula ni pa.
Dona sense res, ni mot ni demà.
Dona-objecte-cos. Dona cristiana.
Dona que ets d'algú. Sud-americana.
Dona en mans d'aquell que et maltractarà,
passeges el llast feixuc de ser dona,
de dogmes de fe fets de prejudicis.
Marxes sota el pes de lleis d'homes nicis
i amb el patiment el teu nom consona.
Al tron has pujat de cap cosa bona,
princesa emergent de tots els desficis.

Comentaris

  • gypsy | 29-03-2008 | Valoració: 10

    b r u t a l!

    bellíssim en la seva cruesa de realitats.

    gyps

  • ginebre | 19-05-2007

    Anagnost, que impressionant! Em fa esgarrifar!
    Es boníssim. I com sempre té aquest punt musical teu. Per cantar, per recitar.
    M'agrada molt. Et felicito.

  • et don els meus ulls[Ofensiu]
    omega | 19-05-2007 | Valoració: 10

    ... i la paraula. Gràcies per acostar-mos a la feminitat més dolorosa.

l´Autor

Foto de perfil de Anagnost

Anagnost

44 Relats

589 Comentaris

78415 Lectures

Valoració de l'autor: 9.85

Biografia:
Anagnost: llegidor, especialment de les lliçons en l'església antiga.
Efectivament: llegidor. Això sóc, per sobre de tot. El meu nom és JAUME FUSTER, i visc en el "regne enmig del mar" que és Mallorca, unit a Catalunya i València pel cordó umbilical de la llengua i la cultura. Em complau sobremanera haver entrat en aquesta gran família que és Relats en Català i esper ser-ne membre per molt de temps. S'admeten crítiques. Si algú es vol posar en contacte amb mi ho pot fer a aquesta adreça: fusteralzina@gmail.com