PRINCIPI D'INCERTESA ?

Un relat de: jomagi

Cada dia que passa se´m fa més feixuc, crític i dolorós viure i alhora estimar aquesta Catalunya tant embarrancada.

Aquesta impressió de conformisme en tot, és com allò de “tant me fot tot”. Sobretot quan veus aquests polítics foten-se ganivetades per l’esquena per les putes poltrones.

Tot dona una impressió punyent: la de una pèrdua constant d’identitat i d’un menyspreu total per les arrels i els sofriments de ciutadans - milers a través dels segles- que ho han donat tot per aconseguir un reconeixement, no de la nostra raça llatina, sinó de la nostra cultura, del nostre país com a nació com a tal del que ens fa ser poble diferenciat i amb dret a ser-ho.

La impressió que Catalunya presenta avui és la d’unes persones mancades de consciència d’allò que és i d’allò que representa ser català. Si hom mira el seu voltant et sens fastiguejat, decebut de la realitat que s’hi està vivint: tot sembla dat i beneït i el domini de l’invasor cada dia és més i més arrelat.

La gent no ens en donem compte de la subtil agudització de la feina de conquesta a que estem sotmesos i més ara amb la immigració global i la llengua imposada, mentre permetem generosament que és malmeti la nostra amb una inconsciència desconcertant.

El podrit “a por ellos” esta quallant frenèticament, imparablement!...

*Llàstima no poder ser un Israel-2 (evidentment amb bon armament termonuclear)

Comentaris

  • Veritablement amb tota garantia. [Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 26-11-2021 | Valoració: 10


    Un relat molt real i amb certesa en les teues paraules que impliquen tanta tristesa. Quina llàstima que passe tot això en una Catalunya i que manca tanta incertesa.
    M'ha agradat tota la seua crítica.
    Salutacions.

  • Descolocats[Ofensiu]
    Prou bé | 07-06-2021

    Estem. Ho estàvem quan vas escriure el relat i, malauradament, ho estem encara i per com s'allargassa i no es recondueix, cada cop pitjor. Amb tot vull creure en un futur lliure, independents, autosuficients per fer la nostra, bé O no tan bé....tan se val! Amb total coincidència i cordialitat!

  • Molt cert !!![Ofensiu]
    Gardenia | 19-04-2021 | Valoració: 10

    Quanta raó amb tot el que dius, trists però cert. No ens n'hem sortirem pas!!!
    Una forta abraçada

  • Som i serem[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 18-04-2021 | Valoració: 10

    Tens molta raó, tens molts motius per estar decebut i fas molt bé d'escriure i dir el que molts pensem. També comparteixo el mal que fa el mensteniment de la nostra llengua i la nostra cultura, la presència cada cop més present del castellà als mitjans de comunicació catalans, TV3 i Catalunya Ràdio codm a tristos exemples, i la imposició de la indiferència com a element del cada dia. En fi, aquí estem, aquí continuem, som i serem, paciència i confiança amb nosaltres, si pot ser. Una forta abraçada.

    Aleix

Valoració mitja: 10