PASSANT DEL TEMPS

Un relat de: magalo

Poc a poc envellim, però de sobte ens veiem triplicant l’edat de quan s’és jove. No el jove aquell que se’n pot ser sempre, el d’esperit, el de que la joventut va per dins... parlo del jove jove, del de carn i anys, d’aquell que surt als anuncis de banyadors, al que enveges perquè no te ni un gram de més, perquè segurament te’ls has quedat tots tu. Sense anar gaire lluny, l’ocupa que tens a casa, el teu fill, que no entens com, venint de tu, sigui tan àgil, tan prim, tan jove. Les neurones també, però això és un altre tema. Se t’havia oblidat que tu també vas ser-ho, que vas néixer infant, no gran, que et vas allargar i esdevingueres jove, !que poc devia durar si no te’n recordes! El temps ho va espatllar tot. El temps, i, sent justos amb ell, el menjar calòric i l’estalvi que has fet no anant al gimnàs.
Em pregunto però,¿ perquè ser joves els dona dret a fer-nos sentir fora d’onda, desfasats, carrosses, vells en definitiva. Podrien veure que no son tan diferents de nosaltres. La carcassa si, però això es momentani, ja ho veuran amb el temps.
Recordo una vegada que el meu fill tenia cinc anys, que li va preguntar al seu avi que què volia ser quan sigues gran, i l’avi li respongué que de gran voldria ser jove. Jo en canvi, ara contestaria que no se que seré quan sigui gran. Crec que estic mal situada en el temps, que ell i jo no hem estat mai ben avinguts, ell va a la seva i jo a la meva. Quan em demanen els anys que tinc suposo que parlen de la data de naixement, o ¿ s’hauria de descomptar lo infantil que es un a vegades?
Quan sigui més vella, desentonaré. Cantaré amb la guitarra dels meus setze anys les cançons que hi ha recopilades al meu vell cançoner; li posaré a alguna de les meves nines un dels seus vestidets ; em sorprendré escrivint paraules que desconec; descobriré a la paleta noves tonalitats al pintar, i prendré el dia a dia amb l’ il•lusió dels ulls d’un nen.
I si a algú no li sembla bé, que passi comptes amb el temps, que jo no paro de dir que passa massa de pressa; que esperar res del temps,és.. perdre el temps.

Comentaris

  • el temps és un tema sempre difícil...[Ofensiu]
    joandemataro | 26-07-2011 | Valoració: 10

    a tots ens dóna la mateixa sensació que passa massa ràpid i sobretot ho veiem en els fills i en aquelles persones que fa temps que no véiem. Estic amb tu, no cal perdre el temps és massa valuós, vivim el present

    gràcies marta pel teu amable comentari al meu poema " no deleixo" m'ha fet sentir molt valorat

    una abraçada i fins aviat
    joan

  • El temps estès[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 23-07-2011 | Valoració: 10

    Fantàstica i sincera reflexió sobre el pas del temps i l'edat. Hi ha coses que només les pensem quan les tenim a les mans, com el temps. Quan no en tens, o en tens poc no hi penses. És un aventatge tenir-ne perque ens dóna aquesta capacitat. Un xiquet de vint anys és incapaç de pensar-hi; si ho fa, malament; alguna cosa li passa. M'ha agradat molt com descrius amb sinceritat cosetes com allò de si val un descompte d'edat per coses de jove que has fet. Escrius amb molta soltura, precisió, sinceritat i valentia. Però el que més admiro són els cinc minuts que segueixen a la lectura, reflexionant. Una abraçada ben forta.

    aleix

Valoració mitja: 10

l´Autor

magalo

164 Relats

487 Comentaris

117722 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
Terrassa,
En el mar de les paraules, jo vull aprendre a pescar
Agraeixo molt els vostres comentaris i rectificacions.
Soc feliç si ho és la meva gent. Vosaltres ja en formeu part.

Marta
mgalobardes2@gmail.com