Parada en el viatge

Un relat de: Grünewald

Què m'espera l'endemà?
Com puc viure sense tu?
Lament i dol, servitud,
que algú m'escoltarà?...

Des d'aquesta pretesa juventut,
un ja és vell sense saber-ho.
Poc o molt un ja ha viscut
i rai ni ho compto, només espero...

Vint-i-tres tardors ja han volat,
com fulles castanyes empeses per l'aire.
Vint-i-tres primaveres ja han florit,
com alegries i roses anegades en l'aigua.

I treballo, i visc, i m'esforço;
i crec, i ajudo, i estimo;
i faig via en aquest caminal,
i per sobre de tot espero més que hi confio.

Comentaris

  • Molt encertada, aquesta parada[Ofensiu]
    brideshead | 21-06-2005

    en el camí, per reflexionar, perquè tota persona, encara que sigui molt jove, "poc o molt un ja ha viscut"... Amb aquest vers, m'has fet pensar.... efectivament, tot el que hem viscut, sigui molt o poc, més llunyà o més proper, ja forma part per sempre de la vida d'un mateix, és un millor o un pitjor record, però sempre hi serà, i només a partir de les experiències viscudes, anirem fent el nostre demà, el nostre futur.

    Crec que el teu poema exposa una idea molt intel·ligent: no voler córrer massa, no convertir-se en presoners de la rutina... sinó saber aturar-se i paladejar el que ja hem viscut, adonar-se que "vint-i-tres primaveres ja han florit, com alegries i roses anegades en l'aigua".... genials, també, aquests versos, demostren que ja n'has vist "de fredes i de calentes"... i sobretot,

    "i treballo, i visc, i m'esforço;
    i crec, i ajudo, i estimo;
    i faig via en aquest caminal,
    i per sobre de tot espero més que hi confio".

    Jo et diria que crec que pots esperar molt de tot, de tothom, perquè t'ho sabràs treballar, t'hi esforçaràs i, a la fi, trobaràs la recompensa. Res no és mai de franc a la vida, i tot i la "teva pretesa joventut", crec que tu ho saps molt bé.

    Un poema serè, acurat, molt treballat, amb unes expressions magnífiques que m'han regalat una lectura plàcida, esperançada. I m'ha dibuixat un somriure.

    Felicitats, de debò, unes lletres més que interessants.

    Un petó, i segueix així!

l´Autor

Foto de perfil de Grünewald

Grünewald

53 Relats

117 Comentaris

59732 Lectures

Valoració de l'autor: 9.75

Biografia:
Nat a Barcelona, m'he inclinat per la Història de l'Art, però sempre m'hagués agradat fer filologia catalana. La poesia sempre m'ha agradat: llegir-la i practicar-la. Trobo que és un magnífic instrument per a expressar idees, conceptes, sensacions i sentiments de forma llire i expressiva. Ben mirat, la poesia és -com altres manifestacions- expressió per sobre de tot. Cal sentir-la, viure-la, respirar-la,... Poesia i vida és tot un, una unitat indestriable i totalitzadora. Així soc jo, així són els meus versos.