Només ho sap el Pol

Un relat de: Motspropis
El Pol retira la tassa color crema de la cafetera exprés, encara fumejant. Se l’acosta als llavis i l’amarg aroma del cafè li rega les fosses nasals. Inspira fort la intensa olor, tanca els ulls i mira.
Mira i veu la veïna de sobre que estén uns draps groguencs a les cordes del fosc celobert i pensa en el marit, que ha marxat de viatge de negocis. El marit ha agafat el primer avió del matí i ara és a la rebotiga d’una farmàcia magrejant les natges de la farmacèutica. Però això ella no ho sap, només ho sap el Pol.
Mira i veu el Marc que creua el carrer amb les mans a les butxaques i un somriure que s’insinua als llavis. En una oficina de l’edifici gris de la vorera d’enfront l’espera el cap de Personal, amb els peus sobre la taula, la mirada absorta i un bolígraf vermell a les mans que ratlla un nom escrit en una llista: Marc Vidal. Però això ell no ho sap, només ho sap el Pol.
Mira i veu el seu germà assegut en un flamant descapotable que vola per l’autopista. També veu un camioner que regira la guantera per buscar un CD amagat; veu que el camioner fa un gir brusc del volant per esquivar un cotxe que anava massa lent i que, a conseqüència d’això, encasta contra la mitjana un flamant descapotable que tot just l’estava avançant per l’esquerra.
Llavors el Pol obre els ulls i ofega un crit. Sua. I pensa que està fart de veure tant. Fart de saber tant. Ja està fart de ser el narrador omniscient que tot ho observa, que tot ho sent, que tot ho explica.

Comentaris

  • Breu i bo[Ofensiu]
    Calderer | 18-04-2011


    Un conte breu,àgil i ben escrit... amb un final sorprenent i imaginatiu.

    He detectat un error (sóc una mica perepunyetes a l'hora de comentar)... i és que aroma en català és femení, per tant cal dir "aroma amarga"

    T'animo a seguir publicant.

    Salutacions

    Lluís

  • La realitat de'n Pol[Ofensiu]
    Aleix de Ferrater | 09-04-2011 | Valoració: 10

    El món de'n Pol és ple de colors, potser massa i tot, però és tot un món. Fantàstic relat amb noms i congnoms que fan molt proper la seva lectura. Imatges molt quotidianes perfectament dibuixades.Sensacions tan ben descrites que ara mateix vaig a fer-me un cafè. Encantat de coneixer-te. Una abraçada.
    Aleix

  • un relat molt original...[Ofensiu]
    joandemataro | 08-04-2011 | Valoració: 10

    ben trenat i amb un final sorprenent, et felicito
    rep una salutació cordial des de mataró
    joan

  • quina càrrega[Ofensiu]
    Englantina | 08-04-2011 | Valoració: 10

    M'he posat en la pell del Pol, i el planyo. Sóc de les persones que acostumen a dir "no, no m'ho expliquis", quan algú em vol explicar les misèries que li esperen a un altre... no vull ni imaginar-me com seria tenir el do de l'omnisciència... Però m'has deixat ben clar, Motspropis, i d'una manera molt planera, que no voldria pas tenir-lo. Ni jo, ni el Pol.
    Vinga, pengen més!!!

  • Un original microrelat[Ofensiu]
    nuriagau | 08-04-2011 | Valoració: 10

    Celebro que t’hagis decidit a oferir-nos un altre relat tan aviat,
    Un simpàtic relat en què ens presentes, com a protagonista, un narrador omniscient, en Pol. Un narrador que sap tot allò que succeeix als personatges decoratius que fas aparèixer a la història.
    Molt original el plantejament, Motspropis. Certament la vida d’un ésser omniscient deu ser esgotadora.
    Ens seguirem llegint,

    Núria

Valoració mitja: 10

l´Autor

Motspropis

2 Relats

8 Comentaris

1469 Lectures

Valoració de l'autor: 9.99

Últims relats de l'autor