LLums de neó

Un relat de: sergi monserrat

Tornant cap a casa després d'un dia laborable, retocant el final d'un poema, algú m'ha lliurat un prospecte de propaganda, una empresa de telefonia. Tot seguit quan em dirigia cap a l'estació, algú m'ha tornat a donar un altre fulletó, en aquest cas es tractava d'un curs d'anglès per correspondència. Pujant per les escales automàtiques, he estat mirant els plafons que hi ha al llarg de tota l'escala, que penjats estratègicament, queden a l'alçada dels ulls.

Camí de casa m'he creuat amb uns camions que porten lones publicitàries a les seves carrosseries, cotxes pintats amb logotips d'empreses, anuncis per tot arreu de tots els productes possibles. Just abans d'obrir la porta de casa, he vist la bústia plena de correu comercial. Truquen al telèfon, és una dona que fa enquestes i estudis de mercat .

Arriba la nit. Per fi em puc relaxar i posar-me a observar el cel i les estrelles. Ara sóc lliure. Puc delectar-me, només estem jo i les estrelles. Em deixo un petit detall. Les llums de neó que anuncien el festival d'estrelles de la setmana vinent. Però bé, només és això, gairebé sóc lliure, només això, un festival d'estrelles patrocinades per una beguda refrescant. No és res més. No és res comparat amb la resta del dia. Sóc gairebé lliure!

Som resultat del destí i de la lliure interpretació dels somnis.

Comentaris

  • De vegades costa [Ofensiu]
    gypsy | 05-09-2006 | Valoració: 10


    trobar un petit espai per exercir la nostra llibertat com a individus, sense ser bombardejats per coses supèrflues i banals.

    Aquest tros de cel amb estels, només per nosaltres.
    Cercar-lo ja és haver guanyar la primera batalla.

    Gràcies pels teus comentaris i per les teves inaciatives per enriquir la pàgina ( aprofundir en un autor i tothom dir-hi la seva)


    un petó moolt fort, Sergi!

    gypsy

  • T'agrada polemitzar,oi?[Ofensiu]
    estrangera | 06-09-2005 | Valoració: 9

    T'he llegit al fòrum, i segons he entès, sembla que ho trobes tot, en general,mancat de qualitat, oi, sergi? és bo ser exigent, amb un mateix i amb els demés. ( De pas deixa'm saludar-te perquè mai t'havia llegit).

    Quan al teu relat, crec que evidencies magistralment la qualitat de víctimes de la que "gaudim" tots, i per tant, les continuades manipulacions que patim. Estic d'acord plenament amb tu!

    M'agrada com t'expliques i amb el teu relat i la fotografia preciosa que et presenta, crec que mostres el teu inconformisme i la teva gran ànsia de superació.Felicitats!!