Llavis d'aigua

Un relat de: Yrch

Caminava per la vora de la platja, entre les llàgrimes salades del mar, vestida de blanc, mentre gotes de mar brotaven dels seus ulls. Era de nit. Els vaixells pesquers sortien ara a fer la seva feina.
Cuantes nits passades sense sentir la remor d'aquell mar, sense sentir la seva presència. Perquè ara, ella, pertenyia a un món apart on només hi estaven l'aigua i ell. Ell, el seu amor etern. Ell, aquell amor que va morir ofegat entre els peixos.
Va mirar el cel. No es veia la Lluna ni cap estel; estava tot cobert de núvols negres, i les onades seguien banyant els seus peus. Tot negre, mentre ella caminava i plorava. Tot negre, quan feia un any que l'havia perdut. Era, alló, un missatge? Si no podia veure la seva estrella en la nit en que es complia el primer aniversari, era senyal que s'havia d'acabar tot i deixar que fos tot negre? Seguí caminant…
Les passes la duien a les roques, sota el far. A les roques, on en tantes nits passades s'havien estimat sota la llum de la Lluna. On en tantes nits passades havia observat el record d'un estel. Es va asseure en una pedra plana, de cara a l'horitzó. Els vaixells s'allunyaven lentament per matar aquells animals que, al dia següent estarien d'oferta en un mercat que comercialitzava amb vides i morts.
Les onades repicaven contra les roques que es trobaven sota els seus peus. Era ell que venia a buscar-la. Va girar el cap, mirant al port. Les llums del port i del poble contrastaven amb la foscor del mar i del cel: de la seva ànima partida, absent.
Cada llàgrima era un record que volia oblidar. Cada llàgrima era un moment amb ell. Cada llàgrima una carícia, un petò. La nit en que es van estimar per primera vegada, despullant-se lentament, mentre les mans d'un recorrien el cos de l'altre. Mentre les mans d'ell eriçaven la seva pell, mentre descobrien els plecs de la seva intimitat, i els seus llavis besaven el seu coll i els seus pits. I després el va sentir dins seu, com si fos les onades del mar.
I ara plorava, perquè mai més podria estar al seu costat. I plorava perquè sentia un buit dins del seu cor, que no sabia com omplir.
De sobte, en la foscor de la nit, va sentir el miol d'un gat. Es va girar, i allà estava aquell bell animal blanc amb els ulls com dos petits safirs, blaus i brillants. Ella el va cridar, oferint-li la mà, i el gat es va anar acostant lentament, ensumant en l'aire. Tenia gana; ho veia en els seus ulls. Però ella, que només havia vingut a la platja per recordar i plorar, no tenia menjar per aquell pobre gat. Es va acostar fins a sentar-se al seu costat, i va deixar que ella l'acaronès mentre aquell run-run de satisfacció sortia del seu coll. Ella va somriure sota la màscara de llàgrimes tristes, i mentre tocava el petit cap de l'animal es va adormir, escoltant atentament en somnis les paraules de les onades. Que deien? Seguia dormint amb el gat a la falda; l'escalfor del seu cos la tranquilitzava.
Després d'una falsa eternitat dormint junts, un soroll estrepitós els va despertar. Que era alló? No ho va saber ben bé mai… només va sentir que el gat s'espantava, i que de l'ensurt va clavar-li les ungles a les cuixes abans de sortir corrents, amagant-se entre les roques. I ella volent recuperar el petit animal es va aixecar d'un bot i el va seguir, fins que va topar amb les roques que tocaven l'aigua; una onada va rebotar contra les pedres i les gotes d'aquella sal líquida li van mullar el vestit. I llavors se'n va adonar, va saber que havia de fer: es retrobaria amb ell.
Va mirar a l'horitzó, tot negre. No es distingia el cel del mar. Girant-se a mirar el poble, va pensar que faria una cosa, una última cosa: escriuria els seus noms, el dels dos, a la sorra, vora l'aigua, per a que aquesta se'ls emportés. I així ho va fer; va anar cap a la platja, caminant lentament però amb passes segures, i vora de l'aigua es va agenollar. El vent li duia els cabells castanys a la cara, i mentre, ella escrivia. "Anna i Jaume: per sempre junts. T'estimo". I poc a poc l'aigua va anar borrant les paraules, amb cada onada se les enduia per a ell.
Fet això, ella va tornar cap a les roques del far. Seguia plorant, seguia vessant llàgrimes, amb una mena de barreja d'alegria i tristor. Es va anar despullant lentament, deixant el vestit i demés sobre la roca, al costat de les sabates. Va fer dues passes endavant, sense saber que darrera seu el petit gat s'apropava a la roba, i ensumant-la, s'adormia damunt. Ella, amb un crit ofegat va tirar-se al mar. Es va donar un cop al cap amb una roca que hi havia dins l'aigua; i mentre la sang sortia per aquella ferida oberta va sentir com dos débils "t'estimo" sortien de dos llavis d'aigua, i es barrejaven en les profunditats del mar: eren ell i ella, jurant-se amor etern.

24/05/05

Comentaris

  • Interesant[Ofensiu]
    BJG | 21-06-2005 | Valoració: 8

    M'ha agradat molt el teu relat, que les ànimes dels enamorats continuin vives al mar i segueixin estimant-se, m'ha paregut preciòs.
    Et continuaré llegint sembles una noia amb una imaginació força interessant.

    Saluts

  • i aquesta vegada...[Ofensiu]
    Capdelin | 26-05-2005 | Valoració: 10

    el pacte d'amor etern.. no es va signar amb petons, ni carícies, ni fent l'amor... es va signar amb sang i aigua... i el mar va ser testimoni d'aquell amor desesperat i terminal...
    tens el meu vot
    un petó i una abraçada!!!

  • El relat m'ha encantat... preciós això de jurar-se l'amor etern, però...[Ofensiu]
    Marc Freixas | 25-05-2005

    no acaba aquí el meu delit per la teva escriptura fàcil de llegir, però també difícil de composar, ja que les coses ben fetes soles tampoc no surten pas... i volia tornar a escriure, si em permets, una frase que he trobat a la teva biografia :

    "Demanaria a un estel que baixés del firmament i t'il·luminés dia i nit... t'estimo"

    Només amb una paraula Aïda :

    GENIAL

    Tens el meu vot!!!!

l´Autor

Foto de perfil de Yrch

Yrch

31 Relats

178 Comentaris

62557 Lectures

Valoració de l'autor: 9.74

Biografia:
No quisiera que lloviera
te lo juro
que lloviera en esta ciudad
sin ti
y escuchar los ruidos del agua
al bajar
y pensar que allí donde estás viviendo
sin mí
llueve sobre la misma ciudad
Quizá tengas el cabello mojado
el teléfono a mano
que no usas
para llamarme
para decirme
esta noche te amo
me inundan los recuerdos de ti
discúlpame,
la literatura me mató
pero te le parecías tanto.
-.cristina peri rossi






y sin falsía, y sin comedia y sin literatura...






Cómo voy a creer /dijo el fulano
que el mundo se quedó sin utopías

cómo voy a creer
que la esperanza es un olvido
o que el placer una tristeza

cómo voy a creer /dijo el fulano
que el universo es una ruina
aunque lo sea
o que la muerte es el silencio
aunque lo sea

cómo voy a creer
que el horizonte es la frontera
que el mar es nadie
que la noche es nada

cómo voy a creer /dijo el fulano
que tu cuerpo /mengana
no es algo más de lo que palpo
o que tu amor
ese remoto amor que me destinas
no es el desnudo de tus ojos
la parsimonia de tus manos

cómo voy a creer /mengana austral
que sos tan sólo lo que miro
acaricio o penetro

cómo voy a creer /dijo el fulano
que la utopía ya no existe
si vos /mengana dulce
osada /eterna
si vos /sos mi utopía

Mario Benedetti






"el mundo entero se va a pique y yo sólo quiero seguir flotando, volando, soñando..."






"cap a la vida tu, jo cap a casa" Pere Rovira