LA VERITAT I LES ESTADISTIQUES

Un relat de: Antonio Mora Vergés
 Feia fred, no hi havia llum elèctrica, ni aigua corrent, ni gas, ni cap element que permetés escalfar l’espai. Això potser també succeïa a Kiev o a Jersón, i allà s’explicava per l’acció genocida de Vladímir Vladímirovich Putin (Leningrado, RSFS de Rússia, Unión Soviética, 7 de octubre de 1952)

 A Badalona  però, costava d’entendre que hi haguessin persones en aquestes circumstàncies.

I , costava encara més perquè no eren emigrants marroquins, negre i hispanoamericans ,  sinó persones nascudes aquí, a les que la societat havia deixat caure en la més absoluta de les misèries.

El Nadal faria possible donar-los una atenció puntual, i els allotjarien en pensions i hotels on tindrien llum, aigua i calefacció.

El Nadal, en el millor dels casos, es pot allargar fins passats els Reis, i ara un , ara l’altre, anaven reben la notificació de que se’ls acabava el període d’ajut.

La mal dita “ costa de gener”  seria molt dura de passar, i els més delicats caurien definitivament.

Les estadístiques diuen que al REINO DE ESPAÑA , els serveis d’atenció a les persones en risc d’exclusió social son PERFECTES.

Comentaris

  • indigents[Ofensiu]
    Atlantis | 12-11-2022

    Es parla molt de la brutícia de Barcelona i molt poc de com augmenten els indigents dormint al carrer. Al voltant de casa cada dia n'hi ha mes. EI problema no és que malbaratin el paisatge, el problema és que hi ha indigents. La guerra pot ser un motiu i també una excusa per què tot s'apugi i el problema de l'habitatge, que de fa temps és insostenible, s'aguditzi.

    Trist. Mot trist.

  • Atenció puntual.[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 11-11-2022 | Valoració: 10


    En aquest relat, tot està ben dit i la veritat de la vida és tenir ben bé l'acció del que és més pobre.
    Les estadístiques no fallen. Portes raó.

    Gràcies per llegir-me el meu relat "Història de Manuel", on poses: Això de la història genera addició. Si porte pocs relats fets d'història!

    Cordialment.

  • Un home amb birret[Ofensiu]
    aleshores | 11-11-2022

    Em sembla molt bé que els d'aquí, i també els d'allà, tinguin el necessari per viure. Amb la economia capitalista de mercat no ens en sortirem. cada dia es veu més clar. Ara ho veurem claríssim a El Caire -Cimera del Clima.

    Però ja sabem que als russos, històricament, no els agrada que els retorcin els bigotis. Normalment els que s'hi apropen acaben fugint amb la cua entre cames. Ha tingut a bé dir-ho un home que va de blanc, amb birret i que té casa a Roma.

    Quan (els russos) s'han embrancat en guerres, com la IGM, la resposta popular ha estat senzilla: "Pa i Pau" amb el resultat per tots conegut. Aquí no tenim tants nassos o tanta gana.

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5433022 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com