CAN BARRAU I LA SEVA CAPELLA ADVOCADA A LA SAGRADA FAMILIA. TIANA. EL MARESME

Un relat de: Antonio Mora Vergés
La Rosa Maria Andres Blanch, retratava l’any 1985 la capella de Can Barrau de Tiana:

 


https://invarquit.cultura.gencat.cat/card/9169

Edifici religiós d'una sola nau, coberta per una teulada de dos vessants molt inclinats.

Destaca especialment per la utilització d'elements de tipus historicista neogòtic. La seva façana, en la qual recau pràcticament tot l'interès, presenta un portal d'arc ogival, rematat en la part superior per un floró i altres motllures típicament gòtiques. Tres finestres decoren la part alta de la façana i il·luminen l'interior, totes elles ogivals, amb una petita traceria, vitralls i un guardapols superior. Corona tot el conjunt una creu de pedra.

La porta de fusta també està decorada amb elements de traceria gòtic

Cap dada de l’advocació que té/ tenia la capella, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com , dissortadament avui la ignorància en matèria religiosa – fins en l’àmbit del Patrimoni Històric - es considera un mèrit acadèmic.

El Mapa de patrimoni explica que una empresa la va comprar la finca i durant dos anys llargs va fer la restauració guardant les seves característiques originals i conservant vidres i vitralls.

Per dins l'han reformat totalment i convertit en estudis i apartaments d'una, dues i tres habitacions.

Cap dada de l’advocació que té/ tenia la capella, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com , dissortadament avui la ignorància en matèria religiosa – fins en l’àmbit del Patrimoni Històric - es considera un mèrit acadèmic.

En demanava informació al Josep Maria Toffoli i Carbonell , em deia estaba advocada a la Sagrada Familia, estic a l’espera de la resposta del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín ), per rebre – si és possible- imatges del interior.

Ens agradarà també – demanar no fa pobre – rebre els Goigs que es cantaven en aquesta capella a l’email castellardiari@gmail.com

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6915 Relats

1201 Comentaris

5432629 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com