La veritable història de Lot. Part 1

Un relat de: Enric Vilalta

LA VERITABLE HISTÒRIA DE LOT.
Primera part

-Escolta, Lot, el que Déu t'ha de dir: pren la teva dona i les teves filles i fuig de la perversa Sodoma amb tots els justos que hi puguis trobar, perquè aviat la seva fúria esborrarà aquesta ciutat de la faç de la terra. Quan això s'esdevingui, ai d'aquell que miri enrere: un terrible càstig caurà damunt d'ell per haver gosat mirar de cara el Totpoderós.
Així parlà l'àngel en aparèixer al tossal on , com cada sàbat, Lot esperava un senyal de Jahvé. La llum que l'envoltava tornava la nit en dia, i les seves ales daurades, totes plenes d'ulls, el mantenien suspès en l'aire. De genolls, encegat i atemorit, sense poder aixecar el cap de terra respongué Lot:
-No podrà ser.
-Escolta Lot, el que Déu t'ha de dir- ressonà com el tro la veu de l'àngel-¿Com t'atreveixes, després de quaranta anys posant a prova la seva infinita paciència implorant-li una revelació , desobeir el que ara Ell et demana?
-Grandíssim Jahvé, - digué Lot alçant els ulls- Tu que has donat la Llei a Moisès, has mostrat escales a Jacob i carros de foc a Ezequiel, ¿ per què em demanes que abandoni casa meva, que deixi que els meus ramats s'escampin, que les serps i els escorpins niïn al meu llit i que la meva dona m'acompanyi? És que no t'he sacrificat prou anyells, o no t'he invocat amb prou força? Per què no vols fer de mí un profeta com els altres?
Fou llavors quan una gran llengua de foc emergí de l'emissari del Senyor, obrant el prodigi de tornar negres les puntes dels cabells i de la barba de Lot, fins ara blancs com la neu del Sinaí. Que es faci la voluntat de Déu, exclamà ell meravellat, que es faci la voluntat de Déu.
...continuarà, si Déu vol.




Comentaris

  • Pinta bé...[Ofensiu]
    Jaume VINAIXA SOLÁ | 04-12-2010

    ... quedo esperant la segona part. No et facis pregar gaire o sortirà algún inquisidor ultraortodox que et proposarà per a la foguera. Que de tot hi ha per les terres del Senyor, i més d´un no accepta aquell símil tan musical de : "Variacions sobre un tema"
    Ânims!
    Jaume

l´Autor

Enric Vilalta

6 Relats

5 Comentaris

5821 Lectures

Valoració de l'autor: 9.00

Biografia:
vilaltapons.enric@gmail.com