LA REPÚBLICA INEVITABLE

Un relat de: CDR de relats


LA REPÚBLICA INEVITABLE

Hi ha força raons de tot tipus per pensar que la República Catalana es farà efectiva. En concret, però, us vull parlar de tres raons humanes, diverses però molt significatives.
La primera raó són els vots. Cada cop que ens criden a votar hi ha més gent que escull la república sobirana: el 9N del 2014 vam ser 1.897.000; el 2015, 1.966.000; al referèndum, 2.044.000 i, finalment, a les eleccions del 21D vam arribar als 2.080.000 vots. I malgrat que en aquestes dues darreres cites electorals ho vam tenir tot en contra. Com ho podran aturar això? Com podran sotmetre un país que un cop i un altre vota sobirania?
La segona raó, per a mi de tant de pes com la primera, és la mobilització que s'ha anat produint conforme ens posaven obstacles, ens reprimien i ens agredien. La indignació ha portat a molta gent a l'activisme polític. La ciutadania sobiranista ja no es conforma amb votar i prou: vol participar, ser protagonista, decidir el futur i definir com ha de ser el nou Estat. Els Comitès de Defensa de la República (CDRs) som l'exemple més recent d'això.
L'últim fet que ens ajudarà a fer efectiva la República és que tenim uns representants polítics que, malgrat els errors i febleses (són humans), acaben sent fidels al mandat popular i fan el que calgui per aplicar-lo. I, encara que estiguin presos, exiliats o encausats judicialment, persisteixen o deixen pas a una segona línia de dones i homes tan valuosos i valerosos com els primers.
Crec, doncs, que aviat tindrem una República i un estat propi i sobirà a tots els efectes. I que en la construcció d'aquest nou Estat han de participar tant els sobiranistes com els que no ho són. Totes i tots hem d'aportar la nostra opinió, exposar les nostres necessitats, contribuir amb el nostre esforç i les nostres il·lusions.
En aquest sentit, al CDR de la Marina hem començat a parlar de tot allò que caldrà decidir i resoldre per constituir la República. Temes bàsics per aconseguir un país modern i avançat: educació, sanitat, habitatge, treball, pensions... I el primer d'aquests grans temes de futur que us plantegem és el de les pensions. Volem encetar un debat sobre els problemes de les pensions en aquest règim corrupte i decadent del Regne d'Espanya i les oportunitats i aspiracions del sistema republicà català de pensions.
Per tot això us convidem a l’assemblea oberta sobre les pensions a la plaça Marina el dissabte 17 de febrer a les 12 hores.

Lluís Julian Barrachina.
Membre del CDR la Marina.

Comentaris

  • La realitat[Ofensiu]

    Tan de bo m'equivoqués jo! Però el català recula a marxes forçades... Tu deus viure a l'Eixample, però vés pels barris més poblats on hi ha quitxalla. La mort de la nostra llengua és qüestió d'una generació. Amb un 20% de catalanoparlants és impossible que és recuperi. I més vots! Si anessin a votar tots els que no volen la independència? Si fos veritat que som majoria ja seriem República!

  • Hem perdut![Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 11-11-2018 | Valoració: 10

    Doncs jo ho veig força negre. Jo veig que els que volem la república som els quatre catalanets de sempre, més els catalans d'origen castellà que van arribar abans de la guerra i quatre comptats dels arribats als anys del cotxe600! La resta no la vol! Si la volguessin s'esforçarien per parlar la llengua del país als seus fills, perquè aquests l'han estudiat en l'època d'en Pujol. Les manis que s'han fet enganyen... si són tan multitudinàries és perquè ve gent de tota Catalunya, els pobles aquell dia queden deshabitats. Si sortís al carrer Badalona, Sabadell, St Coloma , Hospitalet llavors si que la república seria inevitable, Hi ha més gent en un bloc de cases de Cornellà que no pas en vint pobles de la Catalunya endins... Jo crec que la llengua ha perdut la jugada i sense llengua no hi ha consciència de país. Els nascuts l'any que l'home va anar a la lluna som els darrers parlants d'aquesta llengua. Jo fa anys que no veig més de tres joves parlants català plegats. En canvi ensopego amb corrues de joves parlant la llengua de Lope de Vega. Em sap greu, però és així!

  • No entro gaire a RC i no havia vist[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 10-11-2018 | Valoració: 10

    aquest escrit. Estic completament d'acord en que la República és inevitable perquè ja no hi ha un pas enrere. A més a més des que ho vareu escriure han passat moltes i moltes coses.
    No faré cap relació del que ha passat, però la qüestió és que hem rebut cada cop més suport de part de tothom. Em refereixo a gent espanyola i, sobretot de l'estranger. Del Tribunal de Drets Humans, de Jutges per la Democràcia, de la Unió Europea amb les resolucions de les sentències, etc. El Poder judicial està cada cop més desacreditat i ja tothom dubta de que siguin capaços de donar sentències justes als judicis dels presos polítics, cosa que nosaltres ja sabíem però que a Espanya no interessava. I la Monarquia també fa aigües per totes bandes.

    Tot això afegit al que dieu vosaltres, que el recolzament del poble català és incondicional, i no hi ha cap possibilitat de que canviï d'idea perquè els tancs i les bombes són coses del passat i que no acceptaria la UE.

    Força i República!!!

  • No sé si és inevitable[Ofensiu]
    qwark | 03-10-2018

    No tinc clar que aquests tres arguments que proposes impliquin que la República sigui inevitable. És més, ara mateix no veig cap via per la qual sigui probable que aquesta República arribi en breu.
    El que sí que veig és que no hi ha una alternativa digna a la independència per a Catalunya. Tant en l'àmbit econòmic com en el cultural, ser una possessió d'Espanya condemna Catalunya a una decadència inevitable.

Valoració mitja: 9.5

l´Autor

CDR de relats

4 Relats

8 Comentaris

3699 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Pendent de redactar