CARTA ALS PRESOS

Un relat de: CDR de relats

Benvolgut ,

Si ens ho permets et tutejarem ja que els darrers mesos, per les informacions personals i familiars teves que ens han arribat, has esdevingut una persona molt propera. Tan propers heu esdevingut els altres presos i tu que aquestes passades festes de Nadal molts hem sentit aquella tristesa, que tots hem viscut, de quan arriba Nadal i falta algú de la família.

Però presentem-nos. Els que signem darrere d'aquest full som els membres del CDR la Marina reunits avui 26 de gener, com cada divendres. Per si no ho tens present, aquest barri és una part del districte Sants- Montjuïc de Barcelona, situat entre la plaça Cerdà, la muntanya de Montjuïc i la Fira Gran Via. Popularment conegut com la Zona Franca aquests són els verals que tan bé va descriure fa 50 anys Paco Candel als seus llibres, sobretot a «Donde la ciudad canvia de nombre». Han passat molts anys des que en Candel parlava de les «Cases Baratas» o «Can Tunis» i el barri ha canviat força, si més no físicament, però segueix sent un barri de gent treballadora i amb una gran diversitat d'orígens i llengües. Un àmbit, ho hem de dir, on el sobiranisme és minoritari però on creix elecció a elecció.

I la gent del CDR som com el barri, diversos: en la procedència, la llengua, l'edat, el tarannà… Alguns veterans activistes (transport, marea pensionista, desnonaments…), altres nouvinguts a l'acció política. Però a tots ens va unir la defensa del referèndum l'1 d'octubre i després la indignació per tots els fets que han anat succeint. Volem convertir aquesta indignació en determinació i acció, i així passar a ser protagonistes actius de la nostra història i de la construcció de la República.

T'enviem el nostre suport i el nostre agraïment per la valentia i la dedicació a la causa de la democràcia i de la República. I també volem convidar-te. Ens agradaria que quan surtis de la presó espanyola (nosaltres farem tot el possible perquè això sigui el més aviat possible) vinguessis a passejar pel nostre barri i després ens fessis l'honor de dinar tots junts.

Amb una fraternal salutació,

COMITÈ DE DEFENSA DE LA REPÚBLICA DE LA MARINA.

Comentaris

  • És de justícia[Ofensiu]
    aurora marco arbonés | 24-05-2018 | Valoració: 10

    posar-se en contacte amb els presos polítics ( no els polítics presos) per a que copsin tot el nostre suport i la nostra empatia. No podem permetre que s'enfonsin sols rere unes reixes i es desmoralitzin pensant que, tal vegada, no s'haguessin hagut de posar en aquest procés que els ha dut a les presons castellanes pel seu compromís.

    És molt bona la acció que porteu a terme els CDRs. No pareu, no us desmoralitzeu, encara que sembli que us persegueixen i volen trobar delicte en allò que feu. Si vosaltres també sou denunciats, tindreu tot el suport de la bona gent de Catalunya, que no té por i que sap que algun dia aconseguirem els nostres propòsits. No ens rendirem!

l´Autor

CDR de relats

4 Relats

8 Comentaris

3698 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
Pendent de redactar