LA FLAUTA I LA MORT

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
A vegades penso que hauria d´escriure les històries viscudes en una determinada època de la meva vida.
Van ser set anys intensos els que vaig passar en una asseguradora, el que em va permetre endinsar-´me en la llar de les persones, veure les seves misèries i les seves grandeses , perquè podeu ben creure que ho vaig gaudir com un privilegi. A mi em va fer molt bé. Tinc amics que diuen que els va afectar negativament, llavors jo els dic, és que no vàreu entendre res.
Cada persona és una història, cada vida un llibre i nosaltres espectadors tenim la sort si ho sabem fer de ficar´-nos en el relat.
No amb la voluntat de criticar o fer mal ans al contrari, amb la fermesa d´ajudar al proïsme en el que calgui , sense mirar massa si del resultat surt una pòlissa o no. A voltes la satisfacció és tan gran , per al menys per mi que anorrea altres afers. Ja sé que sóc una persona una mica diferent, que hi farem!
Algunes històries eren tan tristes que sortia plorant de les cases , no en el moment físic de sortir de la porta, sinó quan agafava el meu cotxe per visitar algú més, algunes vegades havia plorat, però algunes altres també he rigut, o potser m´he sentit bé perquè la simpatia de les persones així m´ho han encomanat i algunes vegades inclús he sentit por.
És a dir per mi va ser enriquidor i em va fer ser més humana i receptiva.
Recordo ara una visita que vaig fer a una llar en què la música es veia ho envoltava tot. Tenien figuretes de Mozart i de Beethoven, partitures de música i en trucar la porta, vaig sentir Albioni en un aparell de música, que varen abaixar.
Va sortir una senyora grassoneta i riallera, que em va fer passar a una sala plena de plantes. Era una persona molt agradable. Juntes varem , més ben dit li vaig explicar el que tenia amb la pòlissa de decessos . Li va semblar tot molt bé, però em va suplicar a veure si hi podia afegir un desig . Jo vaig dir, que clar que hi podia posar el que volgués. Va comentar que el seu marit era músic i volia ser enterrat amb el seu instrument, llavors jo em vaig espantar de veritat, vaig senyalar el piano que tenia davant i li vaig dir que en un nínxol convencional, no entrava el piano. Llavors ella es va posar a riure i va dir, no! . Jo sóc la que toca el piano , és el meu marit toca la flauta en una orquestra, li podran posar a la caixa no?
Llavors sí que vaig riure, li vaig assegurar que m´havia tret un pes de sobre. Clar que si !
I molt contenta vaig posar en les observacions. El senyor fulano de tal vol ser enterrat amb la seva flauta dins el taüt . I vaig pensar que era una benedicció que fos la senyora
pianista i no volgués el piano.
Si algun dia escriure més històries a mi em van fer molt bé. El món és ple d´històries.

Comentaris

  • Quina opinió més bona...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 29-11-2018 | Valoració: 10

    Ha ha ha ha ha....
    M'ha encantat llegir aquesta històrieta, doncs, molt divertida, quan volien enterrat al seu marit amb la flauta i no amb el piano, doncs el piano no cap a la caixa... ha ha ha

    Molt bona, Montserrat...
    Mi càlida abraçada...
    Perla de Vellut
    Rafael Molero

  • L'Ocàs[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 14-06-2018 | Valoració: 10

    Si haguessis treballat, ara fem un viatge en el temps, a l'època faraònica, segur que més d'un faraó t'hagués demanat no només ésser enterrat amb tot el mobiliari, joies, concubines, objectes quotidians, sinó, probablement amb tu també, per tal que no expliquessis, un cop mort i enterrat ell, intimitats de la seva vida com ara ho has fet de manera esplèndida i divertida d'un clients teus. Per cert, jo encara no m'he decidit a deixar arreglat el meu enterrament....

  • Si escrius més històries...[Ofensiu]
    Marina Terra Èol | 14-06-2018 | Valoració: 10

    ....et llegirem!
    Segur que de la manera que has percebut les vides de les persones i com t'expresses a nosaltres ens farà molt bé de llegir-te.

  • Bonic relat[Ofensiu]
    Karin | 13-06-2018 | Valoració: 10

    si el mon es ple de relats es cert, escriu escriu

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

321218 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.