La dificultat de posar noms

Un relat de: Arquimedes

Que n'es de difiçil posar noms a personatjes. Al principi tot sembla fàcil. Un Julià per aquí, una Maria per allà, un Andreu per aquest conte i una Dolors per aquell altre. Pero desprès començen els problemes per als que som i escrivim personatjes adolescents. A la que posem Carles, Maria o Alex ens ve a la ment el company de classe que porta aquest nom, i, si obtem per no escriure el nom fins al final, ens trobem que cap s'escau al nostre personatje. Qui creu que se li ha de posar Dolors al personatje mes rialler del mon? Per sort hi han varies maneres de trovar noms adients i originals. La primera, i la que uso mes, es invertir noms. Oi que no queda malament trovar-te un Selrac o una Xela en qualsevol conte futurista? Una altre, tot i que no gaire recomanable, es preguntar a la primera persona que veus pel seu nom. En teoria hauries de trovar noms comúns.
Un altre problema seriós es el fet de trovar-se amb 5 o 6 contes diferents on es repeteixen els noms dels personatjes. Hem pregunto com s'ho feia Agatha Christie per posar nom a tots els assasins, inspectors, joves enamorats, barons, Mr, Mrs i Lords de les seves novel·les.


Comentaris

  • Arbequina | 10-10-2006

    tu fica un nom, el que sigui, a mesura que avanci el relat veuràs com el personatge es va fent més real. Al cap i a la fi, el nom és lo de menys.

    Una abraçada.

    Arbequina.

  • Quantes vegades m'ha passat això![Ofensiu]
    Ligeia | 12-08-2006

    Tens tota la raó. A mi també em passa molt això de no trobar un nom adequat per a algun dels meus personatges. I quina ràbia fa decidir-te per un nom i al cap d'uns segons enrecordar-te d'aquella persona que es diu igual...
    Personatment he optat per anar utilitzant noms catalans d'ús corrent per als contes ambientats en espais reals i "tirar" de l'enciclopèdia Tolkien quan busco noms per a contes fantàstics, medievals, etc.

l´Autor

Arquimedes

4 Relats

3 Comentaris

3845 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
Soc de Santa Perpetua de Mogoda (una "ciutat" del vallès occidental que es trova prop de Mollet del Vallès).
Si algú vol saver alguna cosa sobre mi (cosa extranya) no dubteu a enviar un mail a:
Germanic5@hotmail.com