Jo

Un relat de: Sol_ixent

7 de novembre del 84. Finalment sóc. Vinc al món i em diuen que he nascut per ser "la nineta dels ulls" del pare i la mare. Les carícies i atencions són infinites i sinceres. Jo no sé qui sóc, però percebo amor. Puresa total. Tot és nou per mi, cada nou dia és un horitzó ple de novetats i aventures. Segueixo creixent, la màgia resta intacta, en un moment esclato en grans escarafalls, en altres ploro desconsoladament. I ara recordo. Em venen al cap les tardes interminables de la plaça, els passejos amb bicicleta, la innocència... i ¡la llar d'infants! El meu penja-robes era blau cel, ho tinc ben gravat a la ment.

Jocs. Somnis. Contes de fades. Però resulta que un dia els Reis ja no existeixen, que ja per això ets grandeta, i és clar... el pare i la mare ja no són tant perfectes com crèiem, sinó mortals amb defectes i virtuts. La màgia comença a desaparèixer, deu ser que estic creixent.

Les veritats de la vida, com acostumava a dir la meva àvia, ens són revelades lentament, però de manera contundent. Jo no sé si vull saber-les. Descobreixo que la música i l'escriptura m'atrapen, em diverteixen i em condueixen a un estat de plaer inexplicable. Més tard, m'adono que m'ajuden. Perquè ambdues tenen la virtut de disparar a la soledat.

Espero poder ser lliure, caminar per la sendera correcta i poder optar per la que em sembli correcte. Vull equivocar-me i aprendre de l'experiència. Espero que sigui com quan era una criatura; cada dia era un somni, un projecte, un somriure. I no oblidar-me de qui sóc. Simplement viure, que no és poc. Almenys per mi.

Comentaris

  • Preciós![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 19-02-2009 | Valoració: 10

    Amb una clarividència excepcional fas un breu però intens recorregut per la vida, la teva vida.
    Coincideixo amb tu que "la música i l'escriptura tenen la virtut de disparar a la soledat". La teva filosofia de la vida és esperançadora i, per tant, encomanes un positivisme que s'agraeix moltíssim.
    Gràcies pel teu comentari, Sol_ixent.
    Rep una forta abraçada.
    Mercè

  • Jo i tu, tots estem de FESTA![Ofensiu]
    Unaquimera | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    PARTICIPA!
    RESPON AMB UN ALTRE MISSATGE A QUI T'HA ENVIAT AQUEST, com a mínim, o ENVIA DE NOUS!

    Bon diumenge tinguis i feliç aniversari passis!
    Una abraçada digna de la celebració,
    Unaquimera

  • Correció de l'autora[Ofensiu]
    Sol_ixent | 28-10-2008

    "la que em sembli correctA"

  • Després de llegir el relat,[Ofensiu]
    Vicenç Ambrós i Besa | 27-10-2008 | Valoració: 10

    un exercici prou consistent de retorn al passat i de rememorar (o potser imaginar) allò que ens envoltava, les persones del nostre entorn i nosaltres mateixos, val a dir que he trobat curiós el comentari del tal jordicatalacatala. Bé, suposo que no tothom és capaç de distingir una obra literària de qualsevol altra peça que es pugui difondre a través d'Internet.

    No cal dir-ho: un bon relat, intimista i original per l'esforç, ben reeixit, d'imaginar-nos en els primers passos de la nostra vida.

    Gràcies per tots els teus comentaris!!! I disculpa, perquè ja feia temps que volia passar pel teu raconet d'RC però vaig (oh sorpresa!) de bòlit, últimament!

    Una abraçada ben forta!!!!!

    V.

Valoració mitja: 9.33

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

141 Relats

441 Comentaris

129903 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)