Projectes (Èxit/Fracàs)

Un relat de: Leela

Es va eixugar les mans amb un drap de cuina de cotó i va mirar-se les ungles. Les tenia ben cuidades i perfectament retallades. Gairebé no entrava mai a la cuina. Solia menjar a fora. Casa seva era una espècie d'habitatge sortit d'una revista de decoració, on cada cosa estava al seu lloc i els petits detalls no eren més que objectes comprats en algun dels seus viatges amb la intenció de donar caliu a l'estança.

Havia tingut un dia dur, però se sentia satisfeta. Els resultats obtinguts es traduïen en més diners pel seu projecte. Es va preparar un conyac i, asseguda al sofà de cuir, va fullejar distretament un àlbum de fotos. Va esbossar un somriure. Es feia creus del poder de la genètica: era exactament idèntica a la seva mare feia trenta anys. No recordava on havien fet aquella fotografia. Era estiu, el seu germà i ella semblaven passar-ho en gran a la platja. La seva mare els mirava satisfeta. El seu pare, com sempre, era l'encarregat de la càmera.

Va sonar el telèfon. No tenia ganes de parlar amb ningú, i va deixar que el contestador donés resposta a la trucada. Distreta va fullejar un article que li acabaven d'acceptar i va pensar que l'endemà hauria d'enviar-ne una còpia als col·legues d'Estats Units.

Estava cansada. Va començar a despullar-se pel passadís. Odiava les mitges i portar vestit jaqueta. Demà ho duria tot a la tintoreria perquè eliminessin aquella pudor a tabac.

Mecànicament es va aturar davant l'habitació petita. Feia olor a net, i es va fixar en les flors seques que donaven un bri d'alegria als tons pastels de la cambra. Havia de llençar totes aquelles coses que havia guardat per si algun dia es decidia a tenir criatures. Una alenada de tristor li va recórrer el cos a l'imaginar corredisses, rialles i joguines escampades pel pis.

Va tancar la porta d'una revolada. Mig nua, es va decidir a revisar les trucades rebudes.

Comentaris

  • < 10x10 microrelats >[Ofensiu]
    kispar fidu | 08-04-2007

    potser serà per la son... però, i els Projectes? mira fotos, rep trucades, es passeja despullant-se per la casa... però... la filla potser? El fracàs de no haver tingut criatures? Un projecte caigut pels terres...?

    M'ha fet gràcia el fet de la similitud d'ella amb sa mare, ja que a l'edat dels 8 anys aproximadament, me mare i jo érem pràcticament idèntiques! Si no fos pel blanc i negre de les seves imatges, fins i tot a mi em costaria reconèixer-nos i diferenciar-nos!

    ens veiem,
    Gemm@

  • ai, ui, buf...[Ofensiu]
    atram | 18-12-2006

    Leela...m'has deixat pasmada...et faré una confessió: sóc dissenyadora. I estic farta de veure cases perfectes i buides, de construïr bombolles per gent sense ànima... qualsevol pot caure en aquesta trampa.
    Les dones, cada cop més, som víctimes d'aquest discurs, ens bombardegen amb què hem de ser dones perfectes, amb gran èxit i ambició professional (un calc de l'estil masculí!), negant la nostra pròpia naturalesa i manera de viure i veure el món... ens fan creure que és l'objectiu, per a sentir-nos dones triomfants enmig d'un món d'homes... bajanades!!! Les dones hem de poder ser dones, excel·lents professionals i exitoses, però també mares, amants, amigues... i tenim la capacitat i la màgia de poder-ho exercir en totes les seves vessants tal i com la natura ens ha regalat: la feminitat construïda en base a la feminitat, no enmirallada en la masculinitat (el feminisme mal entès!?).
    L'equilibri personal i professional són el què omple les persones sanes, de felicitat. Les rialles dels nens també, el desordre de la vida compartida... encara que com a amant de l'art de l'estètica que sóc et diré que l'harmonia per a mi és essencial, el gaudir de la bellesa plàstica, l'equilibri formal, el color, la llum... és com escriure, de fet... per tant l'ideal és bastir-la també d'ànima!
    En fi, m'estic animant perquè en la teva descripció tan clara i concisa, fotogràfica, cinametogràfica, ens transportes de manera fluida en aquest ambient d'estereotipada tristor que vessa avui dia per els pisos de les ciutats de la gent que viu sola... amb la seva feina. I és el gran mal de la nostra societat!
    Et comentaria més, però se'm fa tard.
    Una abraçada.
    atram

  • Bona posada en escena.[Ofensiu]
    Jere Soler G | 01-12-2006

    M'agrada la manera com descrius l'escena, gairebé cinematogràficament. Se'm dibuixa amb facilitat tot el que succeeix, i no resulta complicat percebre els sentiments de la protagonista. És un text que traspua bellesa formal, i que alhora és concret pel que fa a explicar una situació i un sentiment.

  • Elegància[Ofensiu]
    qwark | 28-11-2006

    La posada en escena és força fotogènica. Imatges d'una vida brillant per fora, una mica més fosca per dins. Potser no és una idea original, moltes dones es veuen atrapades en una carrera professional que les absorbeix fins a negar-lis atres ambicions. Molts homes també obliden la seva vida personal per tal d'ascendir en la feina. Així que aquest és un d'aquells perills que tothom coneix però és molt difícil evitar.

    No he acabat d'entendre que acabi mig nua. No sé si està pensat com un recurs per captar l'atenció del lector o simplement vols mostrar que el vestit jaqueta és una roba que ve molt de gust treure's quan arriba a casa.

    En tot cas, sí que he trobat el relat molt elegant, com la casa museu de la protagonista.

  • Les dues parts d'un mateix mirall[Ofensiu]
    BOLZANO | 28-11-2006 | Valoració: 10

    M'agradat molt la posada en escena, i sobre tot, les dues vertents treballades (éxit/fracàs).
    Moltes vegades per obtenir éxit deixem de banda la nostra vida privada on només viu el fracàs, pero està adormit pel l'éxit, fins que et pares i el veus.

    Gràcies per la benvinguda
    Petons

l´Autor

Foto de perfil de Leela

Leela

81 Relats

639 Comentaris

125357 Lectures

Valoració de l'autor: 9.83

Biografia:

Totes les persones grans van ser nens (encara que poques d'elles ho recorden)

El petit príncep. A. de Saint Exupéry



********
El meu e-mail:
leela.arc@gmail.com

********

Foto: Leela
(Futurama, de Matt Groening)