Esperant la mort

Un relat de: pitrusca

relatsencatala.com adverteix que aquest relat contè llenguatge que pot ferir algunes sensibilitats. No recomanat per menors de 18 anys.

Ella era molt estranya, vivia en una casa de color negre, mentre que totes les cases del poble eren de color blanc, era una noia rossa, tenia els ulls blaus i era molt alta, potser media dos metres. A l'estiu no sortia de casa, i mira que només tenia vint-i-pocs anys, i totes les noies d'aquesta edat anaven a la piscina a lligar amb als nois, que a l'estiu s'apilaven tots allà per veure si n'arreplegaven alguna.
Bé el cas és que només sortia de casa per anar a comprar, quan sortia , sortia despullada, però tenia una cara tan pàlida i brillant, que ningú podia deixar de mirar-li, i per tant mai ningú li havia mirat el cos nu.
La noia es deia que només menjava espàrracs i sardines, cosa que feia que sigués molt blanca i poqueta cosa, un dia mentre estava anant cap a comprar, va passar un camió, d'una volada la va tombar per terra, ella es va aixecar plena de ferides i amb sang que li regalimava per tot el cos, però no va dir res, simplement es va aixecar, i va continuar caminant cap a la botiga, aquell dia feia molt sol, quan feia sol s'enfadava, n'estava tant aquell dia, que fins i tot tirava cosses als gats o gossos que li passaven per davant, quan va haver comprat i ja tornava a ser dintre a casa, es va posar a ploure, però com que s'havia deixat les cartes a fora a la vorera, i es mullaven, li vaig tocar el timbre, ella va obrir la porta, però quan em va veure es va espantar, ella devia esperar una altre visita, i gairebé em tanca la porta als morros, però jo li vaig començar a explicar que s'havia deixat el correu a fora, però ella només em deia que obris la boca, i em mirava molt aficionadament, llavors després de repetir-li el perquè de la meva visita uns quants cops, em va deixar passar, i em mirava molt feliçment, com si fes temps que esperés la meva visita. Ella em va conduir a la sala, tenia una col·lecció de vídeos casolans que es titulaven "cocinando la carne buena", jo com que no entenia el castellà li vaig demanar què volia dir, però no em va contestar, llavors ho vaig entendre, ella no sabia parlar la meva llengua, devia ser estrengera, d'aquí devien venir aquests costums tan estranys, vaig pensar.
Bé el cas és que ella, encara no sé perquè m'ho vaig deixar fer, em va lligar de peus i mans en una cadira, i ella nua com estava encara m'anava mirant, jo ja em pensava que em volia violar, ja que la seva cara llaminera fins em feia malpensar. Aquells moments d'espera em van posar molt nerviós, ja que m'anava voltant caminant lentament, i m'anava mirant tot fent cara de gana, ara que m'hi fixava, era una noia molt guapa, tanmateix se li notava que només menjava conserves, ja que era extramadament prima, és aquí quan una immensa por em va recorrer el cos i em va glaçar la sang, vaig pensar en aquella cara de gana, i com la meva tendresa tan li podria venir de gust, llavors enmig de la por, i volent esfumar-me d'allí tan rapidament com fos possible, em vaig desmaiar.
Quan vaig veure altre cop la llum del dia, em vaig tranquilitzar, perquè encara era viu, segur que tot allò havia estat un malson. Però llavors la vaig veure, estava ajaguda al sofà, i feia cara de tipa, i més després de sentir un sorollós eructe, que se li va escapar. Ella se'm va acostar, i encara rai, em va deslligar, llavors jo volia fugir tan rapid com pogués, però no sé perquè, no podia, m'era impossible, era talment com si quelcom encara em lligués. Llavors ho vaig veure, el terra estava ple d'un liquid vermellós molt semblant a la sang, jo quan em poso nerviós em rasco la cama, és un costum que tinc, però quan vaig fer el gest amb el dit cap avall, no vaig trobar res, vaig mirar , i AAAAAAAA!. Aquell peix bullit m'havia tallat les cames, jo em vaig disposar a cridar , però tampoc podia, mentre pensava això una dolça melodia que sortia d'un instrument de corda em va travessar el cap, aquella noia estava tocant un rar instrument mentre observava el meu dolor. Aquell instrument era com si parlés, i rarament parlava amb la meva veu. Les meves cordes vocals havien estat transformades en un instrument de corda. Sense cames. Sense veu. Que podia fer jo ara, més hauria volgut morir, però no, aquella perversa noia no en tenia prou, i reia i reia, mentre reia, un gran dolor em va fer perdre altre cop el sentit.
Al despertar-me vaig tornar a pensar que tot havia sigut un somni. Però quan vaig tenir els ulls acostumats a la mica de claror que entrava per un petit finestró, vaig veure que ara era en una altra sala d'aquella mateixa casa on havia perdut el sentit. En aquells moments tot i pensar que estava sol, em va venir una sensació de que molts ulls em miraven, i efectivement, allí a més a més d'una camera que em filmava, no era sol, una dotzena de persones, bé una dotzena de cossos, descansaven allí.
L'ambient seria sempre més molt fred, perquè encara que no estava sol, els meus companys i jo no ens podiem dir res, unicament ens miravem, i feiem gestos de tristor tot sentint els crits alegres de la canalla que algun dia potser ens vindrien a veure de la mateixa manera que jo havia arribat allí.
I així, amargament descansaria jo la resta de la meva vida.

Comentaris

  • SI SENYOR, UN 1 10! i no em diguis pilota, perquè t'el mereixes i punt![Ofensiu]
    xianema | 26-09-2005 | Valoració: 10

    ai caram noiet! es ven be que a aquesta gent no l'entenc pas... primer he llegit l'escrit de "esperant la mort" i he trobat que per escriure això s'ha de tenir molta imaginació. eres un chico 10, ya ves! per això fan aquestes crítiques... això es enveja, creume! la de "la meva segona vida" l'he trobat molt original ( i mira que els comentaristes deien que hi havien masses comes) doncs jo no comparteixo la seva opinió! simplement, tanta perfecció... em cansa!
    finalment un adéu molt... femení. ja els hi val ! pobre meu pitrusca!

    vinga humanístic, tu mixte i jo pur, es el que hi ha! fins demà

    una abraçada crac!

    SI SENYOR, UN 1 10! i no em diguis pilota, perquè t'el mereixes i punt!

  • acabo de rebre el teu comentari[Ofensiu]
    Tiamat | 10-08-2005

    (sempre fa una il·lusió especial, quan relatsencatala m'informa que m'han comentat un relat), i després d'agraïr-te'l (gràcies), i formular-te una pregunta fruit de la curiositat(quins són, si ho recordes, els altres meus relats que t'has llegit?), em disposo a comentar-te el relat. Intentaré fer-ho una mica seriosament.. potser et serveix i tot! això mai se sap.. ho faig amb la més bona voluntat del món, no voldria pas ofendre't amb res del que pugui dir, doncs no ens coneixem. Si en qualsevol moment et molesta alguna cosa que et dic, sudes d'ella, així de clar :P

    Primer, doncs, les coses dolentes que hi he trobat. Crec que falta estructurar-ho, la idea hi és, però està embolicada, jo hi faria més paràgrafs, frases més senzilles, a estones es fan difícils de llegir. A vegades sembla que no tinguis del tot clar què vols dir, es nota una mena d'aiguabarreig, com si tinguessis l'història interioritzada, però potser massa interioritzada i tot, com perquè surti de manera clara. Vull dir, que tens l'idea, allà, voltant, però que no acabes de saber del tot com fer-la sortir i explicar-la als altres.
    També hi ha algunes faltes d'ortografia.
    La protagonista no-narrador és estranya (m'ha fet molta gràcia que només mengés espàrrecs i sardines, hehe), això està clar, però no em convenç. És com.. una persona estranya-excusa. Hmm.. (complicat d'explicar, el que et vull dir..). Tu, pel que sembla, volies fer un personatge estrany, i l'has fet. Però sense motiu per fer-lo estrany. Ho és, i punt. Potser no, no ha de tenir motiu.. però.. és que no sé com dir-ho.. ¬¬ si després em ve la frase al cap, prometo venir-la a escriure :P
    El motiu pel qual el narrador entra dins la casa, també ha quedat una mica excusa.. :P sembla que tu volies fer que entrés, i mira.. el motiu aquest ja et va bé, perquè acaba entrant. Però.. hmm.. no m'ha convençut.
    El narrador, també he trobat que es desmaia molt.. també m'ha sonat a excusa per passar d'una escena a la següent. Ho dic perquè jo també en faig servir força, de recursos "xapusserus", per dir-ne d'alguna manera. Em canso d'una cosa, d'una escena, i patam, faig servir qualsevol tonteria per avançar.


    Com et vaig dir a l'innocent assassí, en aquest també hi ha una barreja d'originalitat, mala llet i surrealisme. Pel meu gust, ja tens molt de guanyat. Moltíssim. Inimaginablament molt. Una noia que menja espàrrecs i sardines? Brutal. L'habitació dels "horrors" (per no desvetllar res a qui vingui a llegir-te el relat i sigui tant insensat de fer, abans que res, un cop d'ull als comentaris..)? també m'ha agradat molt. Té aquell punt de gore que.. molt bé :P
    Falta polir-ho tot plegat, res més. Donar-hi una mica més de "credibilitat" (tots sabem que no és veritat, però la qüestió està en fer visualitzar al lector el que estàs explicant, pugui ser cert o no)

    Bé.. jo no sóc cap crítica literària, i m'allunyo molt de ser-ho, només he intentat dir-te els punts que, pel meu gust, he trobat fluixos (o potser deixem-ho en un "a millorar"). I els forts també, clar. Si es parteix d'una bona base com en el teu cas.. es poden fer grans coses. Si la base és dolenta.. llavors s'ha de ser realment bo-boníssim-un geni.
    Potser hi hauria més cosetes a dir-ne, però crec que el comentari ja m'ha quedat massa llarg i tot.. senyal que hi havia coses a dir (o que jo faig frases massa llargues, i tinc l'idea del que vull dir, però després no sé expressar-la bé ;) )


    Vinga, una abraçada!

    Tiamat

  • aquesta és la meva valoració[Ofensiu]
    engruneta | 07-08-2005

    En aquest text, hi he trubat un ús excessiu de comes, en els fragments on hi trobem la major quantitat de descripció, perquè a l'hora de llegir-lo m'hi han faltat més espais llargs en el temps, per exemple l'ús de punts. Per altre banda, les paraules utilitzades les he trobat mol adients, ja que tant en el sentit quotidià i en el sentit de l'elegància, s'entenen perfectament. Aquest text és molt original, però també he trobat a faltar el sentit d'algunes de les coses estranyes que no m'ha quedat prou clar.

l´Autor

pitrusca

3 Relats

5 Comentaris

3131 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00