Epigrama ( senzillament la vida)

Un relat de: salvatore vinyatti

Així és amic Manel com veig la vida. Mirant-la de forma natural, potser veig que les coses no canvien tant amb el transcurs dels temps i dels segles, perquè els sentiments semblen els mateixos i els canvis es veuen solament en les formes, de les coses.

Amic Manel, fem un trago i parlem un xic. Penso que l'home imita la natura; Te'n faré un exemple:

L'home, el caçador, persegueix el gos que no li retorna la caça. El gos, quan li toca persegueix al gat, aquest, esperonat s'escapa fins un arbre alt i espera que el seu depredador se'n vagi lluny; la rata de camp, s'escapoleix del gat per les rames i s'amaga en un forat de l'arbre; la serp, petita menjadora de rosegadors està a l'aguait i trepa sigil.losament per menjar-se la rata; i, l'esparver vigilant s'hi llança al seu damunt i amb les urpes i el bec, mata la serp i se'n va amb ella al bec i la rata dins la serp a la rama més alta, perquè ningú la vegi i es pugui menjar tranquil.lament el seu àpat preferit; ja que ningú vola més alt. Mentre els ocells petits silvestres, les flors i formigues segueixen fent la seva vida com si res hagués passat o millor dit, passa allò natural de sempre a la natura.
Això sí, Manel, filosofar i fer el trago és senzillament una bona part important de la vida.

Comentaris

  • matar per subsistir[Ofensiu]
    monise | 26-10-2004 | Valoració: 10

    Es una norma s'ha de matar per poder menjar,o millor dit subsistir,ja que matem els pollastres per poder menjar,les vedelles,els porcs etc...


    Aixó si els vegetarians nats no maten animals per subsistir.

  • L'home, la natura . . .[Ofensiu]
    Manuel de Lino | 08-10-2004

    Estimat salvatore.
    La natura, la terra, el sol, el eser huma, tots formen part de aquet mon, l'home es "tosut" i vol sortin-sen d'ella. i vol fer el que li done la real gana. I la natura, l'entorn li pasa factura, llavors semprenya i li sap mal. Es la estupidesa de la rasa humana, voler manar sempre sobre els demes.
    Salutacions i fins aviat.

l´Autor

Foto de perfil de salvatore vinyatti

salvatore vinyatti

227 Relats

336 Comentaris

373181 Lectures

Valoració de l'autor: 9.58

Biografia:
Graduat en Arts Aplicades, decorador i dissenyador de mobles,actualment administratiu. Tinc interessos artístics, literaris i socials. Editor de butlletins de varies associacions veïnals, i de dones ( A.Veïns) Animador sociocultural i dirigent veïnal. Tinc interessos poetics i organitzo el Premi Grau Miró de relats hiperbreus a través de la A.Veïns del meu barri. Els meus poemes expressen temes d'amor,defensa de les dones i infància, temes socials, contra la guerra i també relats i poemes erotics.
( tanka/hayku/poema triangular/ etc. La literatura és el meu últim estadi artistic el qual desitjo poder i assolir-lo amb satisfaccions i amb més coneixements culturals per al gaudi de la meva vida personal i artistica.