Entre poetes

Un relat de: sergi monserrat

Llegir ens fa sentir més plens, madurs i experimentats, però llegir mai farà canviar el món. Aquest paper no el pot fer ni segurament l'ha de fer mai un poeta, encara que hom a vegades pugui passar-li pel cap. Vet aquí l'etern debat entre progrés i cultura, entre el coneixement i l'oci, entre badar i crear. Entre poetes estic i sóc feliç, entre poetes i no erudits, entre persones que lluiten per la cultura, atractives, fogoses...

Quedar-me assegut al banc d'una plaça, caminar, passejar amb la mirada perduda, carrers, balcons i veïns quotidians, tot això em recorda aquella vella història que sempre explico, aquella que diu que potser un dia qui sap, els poetes serem receptats com a cura de malalties psicològiques, com a teràpia per sobreviure en aquest món de persones cruels i egoistes, potser fins i tot caminant pel carrer veurem tanques publicitàries amb aquests tipus de missatge: "Posi un poeta a la seva vida, ens ho agrairà" o bé aquesta altra: "Tots som poetes, i pels poetes... llarga vida!"

Comentaris

  • Llibre | 29-08-2005

    Crec que és ben cert el missatge d'aquest relat: la poesia no farà canviar el món. De vegades, ho confesso, penso que sí. Però això tot just em passa de vegades. En moments d'aquells farcits d'optimisme i il·lusions irreals.

    Però això sí: la poesia pot fer canviar una vida. I millorar-la. Ens pot fer millors. Ens pot regalar energia, ganes de viure. Això sí que ho crec. I vull continuar amb aquesta idea.

    LLIBRE

    PS.- M'agrada la possibilitat que apuntes: receptar poetes... hehe... Sí: m'agrada.