ELS GELATS DE LES FADES

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
Cada mes de Juny quan els meus fills eren petits, fèiem el dia abans de Sant Joan un ritual. Anàvem a collir herbes i flors remeieres les posàvem en un vol i les deixàvem damunt de la taula de la cuina. Desprès anàvem al darrera la casa on teníem un pati i enceníem un foc , al voltant del foc menjàvem coca i quan tot estava ben apagat i ni una guspira ni un petard es podia escapar entravem dins la casa. A sobre la taula, la mateixa que hi havíem deixat el vol amb les herbes i trobàvem uns gelats.

Tot això es màgia deia la meva dona i somreia . Es nit de fades , es un present de les fades per haver sigut bons nens. Els mes fills obrien uns ulls blaus grandiosos i es menjaven el gelat.

Mes els nostres fills van créixer, la màgia que envoltava tota la seva vida es va anar apagant de mica en mica, a mesura que els anys passaven, ja no creien en les histories de fades de la seva mare. Van créixer, van estudiar i varen formar una família. Ara que per fi també son pares i se que per Sant Joan vindran a casa com sempre, he parlat amb la meva dona. Ja va siguent hora de que tornin les fades . Si ha dit , aquest any farem el ritual crec que la Jana i el Pol als seus dos i tres anys
ja son prou grans per menjar gelat de les fades. I m’ha somrigut picarolejan com sempre fa. Se que les fades per altre cop tornaran a casa nostre,Sera com tornar a obrir ell mon dels somnis .

Comentaris

  • La màgia dels rituals[Ofensiu]

    Hi ha una època en la vida en la que rebutgem tot allò que els grans de la família han estat fent durant molts anys. És l'època de l'adolescència i la primera joventut. Però, en arribat un cert moment, l'enyor dels rituals familiars ens criden a reprendre la seva màgia, especialment quan hi ha petits a qui transmetre les tradicions.
    Una història molt bonica.

  • Bonic![Ofensiu]
    Mercè Bellfort | 17-02-2016

    Rituals que passen de generació en generació per tal de no perdre la màgia que tant agraeixen els menuts. I si es tracta de gelats... encara més!
    Bonic i tendre!

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

324475 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.