El preu de l'amor

Un relat de: Sol_ixent

Estimadeta meva,

Desconec exactament quina edat tens, però tinc clar que no hi ha res que anheli més en aquest món que tornar a ser petitona com tu.

Recordo especialment la meva infantesa entre llençols blancs i flaire de colònia de marca estàndard, on vivia tranquil·la i despreocupada del món dels adults, que ara és
el meu i el de totes i cadascuna de les persones que formen part del meu dia a dia, lluny de descobrir banalitats i estupideses com, per exemple, per a què serveixen els lligacames...

Encara no t'has adonat de les injustícies d'arreu, els conflictes, el preu del poder i el diner; i sobretot... el preu de l'amor. Aquest sentiment que neix de molt endins, que comença als peus i acaba al cap i et deixa una sageta clavada al cor... l'òrgan de la vida per excel·lència. Et roba el son, la gana, i si t'ha perforat bé, fins i tot la mateixa vida. Pots arribar a convertir-te en un ens inútil que no fa més que pensar en aquell o aquella que estima, que viu sense esma i que es passeja per arreu sense adonar-se de res. Si tens sort et correspondran, però en la majoria de casos et sentiràs ignorada, detestada, infravalorada o rebutjada... I llavors és quan entraràs en un túnel sense principi ni final del qual, per sort, al cap d'un temps seràs capaç de sortir-ne i veure la llum. Ara, t'aviso que algunes vegades et semblarà haver-ho superat però, no obstant, quan vegis aquella persona algun dia per sorpresa, tindràs la sensació de que una corda s'entortolliga amb l'òrgan anteriorment citat i te'l sacseja fort... i llavors hauràs de ser forta i desistir, desenganyar-te i tornar a començar de nou.

En una cosa, però, m'hauràs de fer molt de cas: encara que se'n riguin de tu, et menyspreïn, marginin o coses pitjors, mai deixis de ser tu, de fer el que creguis convenient, i sobretot... el que et dicti ell, perquè segur que mai t'enganyarà.

Una forta abraçada,

Sol_ixent

Comentaris

  • - - -[Ofensiu]
    Natori | 22-11-2006

    M'ha semblat original la manera d'expressar-te, en format carta. Sentiments bé descrits... M'ha agradat poder llegir-te! Segueix així!

  • Saps?[Ofensiu]
    laniñasinmiedo | 17-11-2006

    M'he sentit com la nena a qui anava dirigida la carta. Sóc nova en això de l'amor, i cada cop m'endinso més...i més...
    Et faré cas i passi el que passi no canviaré... però tu no deixisd'escriure, d'expresar els teus sentiments en paraules, m'agrada llegir-te.

    Marta.

  • D'una intensitat...[Ofensiu]
    Maria Sanz Llaudet | 11-11-2006 | Valoració: 10

    i una força que m'han conmogut. M'ha agradat molt com descrius el sentiment de l'amor i, sobre tot la necessitat de seguir sent nosaltres mateixos tot i les circumstànies que ens envoltin.
    És d'aquells misssatges que, tinguem l'edat que tinguem, ens convindria llegir.nos de tant en tant per recordar coses importants.
    Una abraçada

  • feliç aniversari![Ofensiu]
    ROSASP | 07-11-2006

    He trobat molts sentiments i emocions entre les línies d'aquesta carta. El preu de l'amor moltes vegades és massa alt, quan està ple de renúncies i condicions.
    Tots tenim la necessitat d'estimar i sentir-nos estimats, però no a qualsevol preu i perdent la pròpia identitat pel camí.
    M'agrada molt el missatge que trasmets, perquè amb qui sempre haurem de conviure serà amb nosaltres mateixos i això és un fet que se'ns oblida sovint.
    Aquesta veu del cor, aquest instint innat que ens guia si l'escoltem és el millor que tenim...

    M'ha donat la sensació de que la carta anava adreçada a qualsevol ànima tendra i neta, a l'essència d'aquella nena que viu amagada en un petit indret de cadascú.

    Moltes felicitats!
    Una abraçada i fins la propera!

  • La dignitat per damunt de tot[Ofensiu]
    gypsy | 01-11-2006


    "...En una cosa, però, m'hauràs de fer molt de cas: encara que se'n riguin de tu, et menyspreïn, marginin o coses pitjors, mai deixis de ser tu, de fer el que creguis convenient, i sobretot... el que et dicti ell, perquè segur que mai t'enganyarà."

    això sol, és un compromís ferm i valent amb un mateix i posar-lo en pràctica ens faria a tots molt millors. Molt bon relat!.

    petonassos maca!

    PD: en les diferents fotos estàs molt guapa.

    gypsy

  • Un preu massa alt[Ofensiu]
    focdegel | 31-10-2006

    Bones wapissima!

    M'ha sorprès aquest "format carta" que li has donat al relat :)
    Crec que fins i tot serveix per plasmar millor tot el que dius. Una carta és més directe, és la forma més propera al llenguatge oral, i per això penso que és la més excelsa per dir a la resta allò que sents.

    Estic segura que aquesta nena encara té moltes passes per fer endavant, i tard o d'hora trobarà camins nous on submergir-se =)
    I de ben segur que si adopta sabiament les teves paraules, en treurà molt de profit.

    Un pertonàs preciosa!

    **La vida te sonreirá**

  • Ben plasmat![Ofensiu]
    TeBa_86 | 31-10-2006

    Realment aquest és el preu de l'amor no correspost... un dels camins on és més difícil trobar-hi la sortida... però hi és! Molt ben explicat i molt ben trobat, sí senyoreta! Muaaaa!

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de Sol_ixent

Sol_ixent

141 Relats

441 Comentaris

129888 Lectures

Valoració de l'autor: 9.67

Biografia:
"En tots els meus personatges hi ha característiques meves, però cap dels meus personatges no és jo". (Mercè Rodoreda)