El plaer del procés, reflexió

Un relat de: bocidecel

Des que som petits, ens acostumem a esperar sempre el final de cada etapa, com si allí s'hi amagués el tresor. Al final hi trobarem el paradís, o la felicitat, o la solució als maldecaps, o la tranquil·litat, o potser l'èxit.... Quina il·lusió acabar l'escola i anar a l'Institut, serem grans!. Esperem amb ànsia acabar el BAT, la selectivitat i començar la carrera, serem lliures!
Quantes vegades hem sentit que, si volem ser alguna cosa en aquesta vida, haurem de fer carrera? Ja som universitaris, i, per tenir una bona feina, hem d'acabar la carrera. Un cop tenim la carrera, ens adonem que no en tenim prou, necessitem un post-grau. I, després del post-grau, ja ho tindrem tot?
Amb el temps he descobert que la resposta no és al final, que el millor no està sempre per venir, perquè el final no arriba mai, sempre hi ha nous reptes, noves etapes i la vida no espera, simplement va passant.
Per tant, hem de gaudir del camí, disfrutar de la companyia, disfrutar del temps, assaborir l'espera, els nervis, les petites victòries i els entrebancs. Somniem el que vulguem somniar, anem on vulguem anar, intentem ser com volem ser, però sobretot, no ens hem d'angoixar pensant en l'arribada, NO ENS PODEM OBLIDAR DE GAUDIR DEL PLAER DEL PROCÉS.
És ben cert allò de que: el passat ha fugit, el que esperes està absent i el present és teu.


Comentaris

  • Bernat J | 05-03-2008 | Valoració: 8


    És el camí cap a Ítaca, aquell camí llarg i difícil que hem de fer tots.

    Molt bona reflexió, totalment d'acord!

    Ens veiem més enllà dels somnis!

    julià.

  • Gaudir del camí[Ofensiu]
    Avet_blau | 05-03-2008 | Valoració: 10

    Es ben cert que cal gaudir del camí,
    mes que del desti, que per mes que ens hi apropem sempre es lluny.
    el dia a dia, viscut amb plenitud
    es el millor viatge.

    I i que al vespre es valori el dia
    i que sigui unic, diferent i aparofitat,
    per madurar;
    aquest es el meu repte !
    ...el viatge es va fent .

  • Clar de lluna | 04-03-2008

    ...bona reflexió! El més important és que ens n'adonem a temps. La única cosa certa és el present, ell és el que ens brinda la felicitat, que en algun moment hem anhelat i en altres moments recordem.

    Una abraçada!

  • Llibre | 04-03-2008

    Sí, ja tens raó. El secret està a gaudir de cada instant, independentment d'on ens dugui el camí triat.

    La teva darrera frase, el passat ha fugit, el que esperes està absent i el present és teu, m'ha recordat una altra que sempre he considerat una frase de capçalera: cal fer el camí més ampla que llarg.

    Fins la propera,

    LLIBRE

Valoració mitja: 9.33