El meu secret per estar jove

Un relat de: fraruro
Avui m’agradaria explicar-vos el secret de la meva joventut. M’ho heu preguntat moltes vegades, i, avui, amics meus, us l’explicaré. Realment són unes regles molt senzilles, encara que a molta gent li costa seguir-les. Potser per això sóc l’home més vell del planeta.
Primer de tot, cal saber tenir cura d’un mateix i anar amb molt de compte. Les persones que s’arrisquen molt tendeixen a morir prematurament. Potser és veritat que viuen més intensament, però també gasten més ràpid la seva energia. Tampoc cal exposar-se sense motiu al perill. El millor consell seria viure com una persona normal, sense destacar massa, i evitar que la gent parli en excés de tu. Tothom parla de tothom. No cal que ho facin més del comte, o cridareu massa l’atenció. És millor passar per la vida de manera dissimulada.
El segon consell seria envoltar-se de gent en qui puguis confiar-li la vida. Aquest consell és de capital importància. Una persona que no sàpiga escollir els seus amics pot acabar mort a les seves mans.
Per últim, una bona dieta és ideal. No podeu menjar porqueries. Només el millor del millor, i res de fer excessos. Bé, jo me’n permeto un cada deu anys.
Us diria que esteu aquí per aquests tres motius. Si sabéssiu què sóc, qualsevol de vosaltres deu em clavaria l’estaca al pit. Morireu perquè no vull córrer riscos amb vosaltres. No hi puc confiar. A més, he comprovat el vostre expedient mèdic, i tots esteu sans. Sereu un plat exquisit.
No cal que corris, Miquel. La porta està tancada, les parets són reforçades i l’habitació està insonoritzada. Ningú sabrà mai què ha passat avui aquí dins. Penseu que el vostre sacrifici és pel benestar general. Concretament pel meu benestar general. És hora d’atipar-me de sang, i creieu-me quant us dic que tinc molta set. Fa deu anys de l’última vegada.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer