EL JERSEI DE RATLLES

Un relat de: montserrat vilaró berenguer
La Raquel ha tornat plorant i cridant que el gosset en Drol se li ha perdut.
La Tia Encarna fregan-se les mans en un drap, ja que precisament estava preparant el pollastre pel sopar de Nadal , es mira l´esprimatxada nena de la seva germana, tot ulls i cabells rojos i no sap si enrabiar-se o abraçar-la, ella no ha sabut mai gaire fer servir les seves emocions, vaja no les sap portar gens de bé, potser per això és la tia conca de la família , que viu sola amb companyia d´un gosset petit de raça indeterminada, que va treure de la gossera.
Opta per acaronar les trenes vermelles de la nena i dir-li, va no pateixis sortirem a buscar-lo, segur el trobarem.
Es posa una jaqueta que per al menys te trenta anys i es treu les sabatilles i es posa les botes noves de trinca una mica passades de moda que va comprar al mercat.
-A veure Raquel , a on el has perdut de vista?
- Tieta Raquel, al parc li he tret la corretja ha començat a córrer i jo com que he trobat una amiga potser l´he perdut de vista i quan ens hem donat compte no era enlloc. Envà hem cridat el seu nom i res i ara que farem tieta?, diu somicant, ja que són al parc i el gosset ni rastre.
-Doncs mira , farem uns cartells i els enganxarem pel parc , segur que algú el trobarà, és un gosset molt petit i exèrcit, inclús hi podem posar una recompensa, au va vina! diu m´entres arrossega la neboda per la mà cap a casa seva.
- Engega l´ordinador, mira si te una foto del gosset , i si la te, ja poden començar a fer el cartell.

S´ ha perdut gosset petit de color negre, raça indeterminada, mida d'un gat gran. Característiques, és molt juganer, s ´ha perdut per la zona del parc. En el moment de la pèrdua, portava un jersei de ratlles vermelles i negres. Molt semblant als dibuixos de l´abella Maia . Es recompensarà qui el trobi, telèfon......

Un cop fet el cartell n ´imprimiran uns quinze i els varen repartir per tota la petita ciutat, quasi poble petit.

I les dues s´encaminaren cap a casa i es varen posar molt a prop del telèfon, per si algú els trucava.

Va ser al cap de dues hores que una veu infantil que va dir es deia Daniel ,es va fer sentir al telèfon.

- Senyora, és vostè qui ha perdut un gosset negre anomenat Drol ?
- Si noiet, que el tens. Si el gosset el tinc, ara l´abric de ratlles és impossible trobar-lo, per al que no sé si em recompensará ?
La tia Encarna, li va dir que vingues de pressa amb abric o sense.

I si era en Drol, sense vestit però alegre com sempre, la tia Raquel li va donar 20 euros i el noiet va marxar corrents cap a casa seva.

La tia Encarna i la Raquel varen continuar preparant el sopar de Nadal, car la nena i els seus pares serien els amfitrions del sopar del 24 de Desembre. I rieren i acaronaren a en Drol, que sense jersei de ratlles, lluïa molt millor.

Comentaris

  • Etendridor[Ofensiu]
    Nil de Castell-Ruf | 31-03-2018 | Valoració: 10

    Celebro que no t'hagis empipat pels meus consells. Són constructius, perquè si de veres no m'importés no et diria res. Però crec que tens el teu propi segell i li has de treure el màxim profit. I jo, faré millor o pitjor poemes. Però d'escriure no tinc gaire cultura gramatical. Perquè a l'escola era un zero a l'esquerra. Ara bé, domino força la sinonímia perquè sempre m'han agradat les paraules i és per això, tu que en fas servir moltes de nostrades, et puntualitzo quan n'empres una que no s'escau en el context.
    Si sóc bessó d'un altre xicot, de diferent placenta. No ens assemblem gens, ni el pixar! I a més podem passar mesos sense dir-nos res. I no pas perquè estiguem de morros... I si fas un cop d'ull al poema Les tres gràcies, veuràs que surt que ma mare va tenir cinc fills en tres tongades. O sigui dues bessonades. Nen-nena, nena, i nen-nen. Enhorabona pels teus bessons!
    M'agrada aquest relat teu: El Jersei de Ratlles. Molt divertit i entendridor. Fa gràcia la candidesa i murrieria del nen en esperar una recompensa tot i que el gos no dugués el seu Jersei de Ratlles. Quin penques haurà estat el qui li ha pres?

  • Preciós[Ofensiu]
    Karin | 06-12-2017 | Valoració: 10

    Els teus relats arriben a l´anima quan ens llegeixo, escriu !

  • Un relat...[Ofensiu]
    jovincdunsilenci | 05-12-2017 | Valoració: 10

    ... que és ple d'humanitat i de tendresa. Saps que sempre m'emocione amb els teus contes de nadal.

    Gràcies per comentar i també per la màgia que desprenen les teues històries.

  • Publicat. Gràcès[Ofensiu]
    Antonio Mora Vergés | 21-11-2017 | Valoració: 10

    http://www.valldelcorb.info/blogs/contesnadal/?p=1765

    tribuna@guimera.info

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de montserrat vilaró berenguer

montserrat vilaró berenguer

464 Relats

1635 Comentaris

321128 Lectures

Valoració de l'autor: 9.89

Biografia:
Tota la meva vida he sigut lletraferida. M'agrada molt escriure, perquè
a dins meu està ple d'històries i tinc com una necessitat d´explicar-les
Per mi és un plaer compartir somnis i pensaments amb qui tingui la paciència de llegir i procurar entendre els meus humils escrits ,fets amb tot el meu cor. Moltes gràcies per la vostra gentilesa.