Dubtes

Un relat de: Ivan Bonache
- Escolta fill, sé que no t’ho creus, però jo també vaig tenir la teva edat i vaig patir com tu pateixes, però tot passa, creu-me. Ara és el moment en que comences a entendre les lletres de certes cançons, oi?, rimes que et semblaven encertades resulta que són vivències que ara sents com a pròpies. I no t’enganyaré, fill, no et diré que més endavant tindràs totes les respostes, perquè no és cert. Ens fan creure que a mesura que ens fem grans el món va perdent els misteris, però no, continuem amb els mateixos dubtes, les mateixes pors, inseguretats i frustracions. Aprendràs a afrontar-ho de forma diferent, però mai tindràs la certesa de res. És més, jo com a pare haig de haig de ser un pilar per a tu i la teva germana, però si sabessis les pors que de vegades m’assalten. Què serà del vostre futur? Ho estic fent bé? Sóc un bon pare? Com veus, tenir quaranta-quatre anys no m’ajuda pas a no dubtar. Si vols que en parlem, només m’ho has de dir.
-Què fas parlant sol al lavabo? – Es va sentir des de l’habitació.
-Res, res –vaig respondre. Em tremolaven una mica les mans però ja estava a punt.
-Vés a parlar amb ell, apa – un somriure còmplice.
-Ja vaig, ja vaig.

Comentaris

  • És ben cert...[Ofensiu]
    brins | 19-03-2015 | Valoració: 10

    que a la vida sempre se'n tenen, de dubtes, que mai no podrem saber amb certesa què és el millor que es pot fer, però la voluntat de donar els millors consells als nostres fills és una qualitat ineludible que sempre haurem de posseir.

    Ho has explicat amb poques paraules i amb molt d'encert. Felicitats!

    Pilar

  • Interessant[Ofensiu]

    Un final molt tendre i divertit, en què no pots evitar somriure per la tendresa que desprèn aquest pare que vol fer entendre al seu fill com ell afronta la vida i aconsellar-lo perquè vagi pel bon camí. Suposo que la maduresa, en part, deu ser saber acceptar que tot no és possible.
    Edgar

  • molt bonic[Ofensiu]
    montserrat vilaró berenguer | 13-03-2015 | Valoració: 10

    Tots renim dubtes sempre
    Ens veiem
    Montse

Valoració mitja: 10