CONVERGÈNCIA FA EL RIDÍCUL A EUROPA.

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina
CONVERGÈNCIA FA EL RIDÍCUL A EUROPA.

L’entrada de C’s i UPyD al grup liberal del Parlament europeu ha fet fer el ridícul de CiU a Europa. I ha suposat un engany als electors, als qui se’ls va prometre pel dret i pel revés que aquests dos partits no serien al grup liberal. Ara la situació és que els espanyolistes tenen sis diputats i els catalanistes en tenen dos, és a dir, deixen de tenir força i pes al grup liberal.

No crec que en Ramon Tremosa hagi enganyat conscientment als catalans a l’assegurar que C’s i UPYD quedarien fora. Al contrari, crec que l’han enganyat amb ell i li han promès unes coses que després els dirigents liberals no han complert. Ara bé, la seva obligació com a dirigent polític i home de món era tenir resolt aquest tema abans de les eleccions i no esperar-se a resoldre-ho després. Esperar a resoldre-ho després ha volgut dir, simplement, que fossin les matemàtiques i no les idees els qui resolguessin el tema: 6 a 2, guanyaven els espanyolistes, si hagués estat 1 a 3 haguessin guanyat els catalanistes, així de simple.

Es clar que no només ha fallat Ramon Tremosa i CDC. També fallen – i moltíssim més – els liberals europeus. Hi ha dos preguntes clau que ens porten a sentir un fàstic sense matisos pels actuals dirigents liberals europeus: els liberals podem aceptar com a companys de viatge gent que fa plantejament populistes? Què tenen C’s i UPYD de liberals, es a dir, quin és el compromís d’aquests partits que sempre s’alineen a Espanya amb els neofranquistes del PP amb la llibertat?

Començo a escoltar als mitjans de comunicació que el que ha passat és normal, que tots els grups parlamentaris europeus estan plens de partits contradictoris, etc... I jo que, pobre de mi, no ho veig així. Que penso que als votants de Convergència els hi han aixecat la camisa i que penso que al grup liberal només hi hauria d’haver liberals. Els que anem amb el lliri a la mà i els que no estan per hòsties per tal de fer bullir l’olla.

Com a catalans i com a europeus crec que ens ho hauríem de fer mirar.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer