Blues

Un relat de: Curculla

Et miraré des dels meus ulls ullerosos, et clavaré els punyals de les meves nines, brillaran, parlaran sense paraules, gairebé et faran plorar d'emoció. Tot això passarà de lluny. Tu en un tamboret de la barra d'un antre fumós i jo en un altre, a uns metres, resseguint la circumferència del got amb un dit i recolzant un colze al taulell amb desaire. Sonarà un blues, com no podria ser d'una altra manera. Quan t'hauré captivat només amb la mirada, apartaré la vista i miraré al buit, com si no pensés en res o com si pensés en el més important del món. Faràs el gest d'aixecar-te, però jo ja estaré avançant cap a la porta, entre la gent amuntegada que omplirà el local. T'obriràs pas lentament, indecís, i quan arribaràs a la sortida m'hauràs perdut de vista i no sabràs quina direcció emprendre per seguir-me. T'equivocaràs de camí, em buscaràs en totes les cares, avançant davant teu, d'esquena a tu, mirant un aparador, collint alguna cosa del terra, esperant l'autobús, retrobant-me amb algú... Però ningú seré jo. No hi haurà ningú mirant-te un instant amb un auxili als ulls i un blues de fons. Et preguntaràs durant nits successives si va ser l'alcohol, si somniaves despert o imaginaves mig adormit, si va passar, si sóc real. Tornaràs a l'antre i preguntaràs per mi, però ni hi seré ni et contestarà ningú. Sempre ningú. Sempre sol.

Comentaris

  • Un relat...[Ofensiu]
    onatge | 17-10-2010 | Valoració: 10

    Concret i concís..., sembla com si volguessis codemnar a la solitud severa al protagonista. T'expliques molt bé.

    Des del far bon capvespre.
    onatge

  • Hola, empordanesa![Ofensiu]
    copernic | 04-10-2010


    Celebro la teva tornada. Ja quasi havia oblidat aquest ulls profunds i penetrants. Una història molt suggeridora, tota envoltada de misteri i vaguetats que conformen un relat molt interessant. La relació de coqueteria i seducció, els gestos, les mirades, un simple dit resseguint el cantell d'un vas formen part del llengüatge no escrit d'atracció cap a l'altre sexe. L'acabament que has donat al teu relat el trobo molt suggeridor, obert i imaginatiu, a mig camí entre el somni i la sempre torbadora i enganyosa essència de la nit.
    Benvinguda de nou!

  • Què has fet en aquests tres anys?[Ofensiu]
    F. Arnau | 30-09-2010

    Benvinguda de nou, Marta, i moltes gràcies per fer-me arribar el teu poema mitjançant la disseminació de RC.

    Veig que t'has passat una mica a la prosa poètica, però m'ha agradat molt el contingut del poema. La presa de contacte visual, la indecisió del moment, i després la solitud, tot això en aquell ambient dels pubs on sona el blues, una música que m'encisa. Precisament fa menys d'una setmana la Carme Cabús ens va proposar un blues pel Melorepte...

    Crec que és el que ens passa moltes vegades, que quan pensem les coses ja és massa tard.

    Res més, rep una forta abraçada de:

    FRANCESC