3 micro-contes

Un relat de: Tomàs-Maria Porta i Calsina

CANÍCULA DEVASTADORA

"La canícula obliga a cobrir una glacera suïssa."

El Periódico 20-07-2007. Pag 25

Era el país més seriòs del món. El país del seny, el treball i la llibertat. També del formatge, la xocolata, els rellotges i el diner negre. El país de l'esforç i l'intel.ligència.

I no era aceptable que en aquell país tan seriós la calor del sol desfès les glaceres. Sempre havia cregut que el sol era un astre llatí, frivol, gandul i tanoca i ara es demostrava. Però perquè l'emprenyava a ell, l'elegit entre els europeus? Per què no s'evaporaven les muntanyes ibèriques, itàliques o fins i tot balcàniques?

S'havia d'actuar ràpid. Amb les glaceres foses, s'arruïnarien. Adéu esquí, llet, formatge i xocolata. Només quedarien els relotges i el diner negre.I potser també es fondrien. Cobriren les muntanyes amb miralls gegantins que tornaven al sol el que era del sol..

Enlluernaren el sol quan feia punteria amb Hans Tell. De nit la lluna el va rematar.


38



LES FANTASMES DE L'ARNAU

"Barcelona ratifica l'expropiació de l'Arnau" (era de l'Esglèsia Evangèlica Xinesa).

El Periódico 20-07-2007. Pag 34

Aquelles parets havien vist de tot però feia temps que s'avorrien. Amenaçaven ruïna. Els temps del cabaret havien passat avall. De fet, ara la gent ja no anava ni al cinema. Si volia veure un espectacle eròtic llogava un DVD porno i s'ho muntava a casa seva.

Les vedettes i els seus amants van indignar-se d'allò més quan el local passà a ser propietat de l'Esglèsia Evangèlica Xinesa. Una cosa era que allà s'hi haguès posat una sex shop o un puticlub però era inaceptable que s'hi haguès posat una esglèsia.

Per això no van parar de fer entremeliadures durant tots aquells anys. Els xinesos, malgrat que van pregar els seus esperits més pregons, no hi van poder fer res. Les fantasmes de les cabareteres i els seus amants la sabien infinitament més llarga.

I finalment allò era el que havia de ser. De l'administració. És a dir una casa de barrets.



39



AMENÇA ORIENTAL

"L'economia xinesa creix a un ritme desenfrenat."

El Periódico 20-07-2007. Pag 41

Quan nasqué el gegant Zing Shouwang tota Xina l'aclamà per donar-li la benvinguda.t. Era el triat per esclafar els japonesos i els occidentals que tant els havien humiliat.

Si ja la tendència de Zing era a la desmesura, els seu compatriotes encara van exagegar-la més. Tenia tres anys i es menjava boscos i ramats sencers, deixant anar uns rots de satisfacció que pels seus compatriotes eren un himne a la venjança.

I així arribà l'hora del primer passeig. Zing posà un peu aj Japó, aquell emprenyador veí que tant els hi havia amargat l'existència i una altre als USA, aquell cowboy ximple i vanitòs, i els va esclafar com a dos merdosos escarbats.

Després de la migdiada rebria Europa. No sabia que la geganta Sofia s'havia enpolaïnat a consciència i amb una mini-faldilla i un vestit escotadíssim l''estava esperant.


40



ASTÚCIA EDITORIAL

"Un escriptor prva que avui Jane Austen no seria editada. 18 editorials van rebutjar versions retocades de t

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer