28 de cada mes

Un relat de: ales de foc
Als seus gairebé 92 anys (m'ho recorda cada cop que ve a visita), ve puntualment cada dia 28. Receptes i presa de la tensió arterial. Ho podria fer la infermera, però m'agrada fer-ho jo i xerrar una estona amb ella. Sempre em pregunta per la família i sobretot pels nens. Què fan, què estudien o què volen estudiar. Pel nou destí de vacances i fins i tot per quants quilòmetres he fet el cap de setmana en bicicleta (sempre aconsellant-me que vigili i que no caigui) Pels pares, per la meva germana. I jo li pregunto per ella, és clar. Ella evadeix una clara resposta sobre el seu estat de salut real, doncs al seu pastiller no crec que hi capigui cap més pastilla , simplement afirma que té molts anys i que no pot demanar res més. No em diu què li preocupa o què li fa mal. A part de la medicació crònica per controlar la seva diabetes, hipertensió i l'arritmia, la veritat és que en tots els anys que fa que la conec, crec que nomès una vegada li he receptat ibuprofè per un mal d'esquena de tipus muscular.

Aixì doncs, he arribat a la conclusió que és ella la que em recepta i la que em cura a mi sense cap tipus de pastilla i de forma totalment altruista i vocacional. Ve, xerrem i quedem pel mes vinent. Amb la seva rialla arrugada i les seves mans fines i blanques ens despedim afectuosament fins la propera. Fins el proper dia 28.
Gràcies per la teràpia.

Comentaris

  • Escoltar[Ofensiu]
    Cesca | 03-09-2023 | Valoració: 10

    La solitud no és tan feixuga si tens qui t’escolta.
    Escoltar és una de les meves paraules preferides.
    Ens llegim! (i escoltem!)

  • Amb noranta dos anys...[Ofensiu]
    PERLA DE VELLUT | 02-09-2023 | Valoració: 10


    Cuidar-se en la vida és necessari, però el teu protagonista amb quasi noranta-dos anys, vol cuidar-se com més prompte millor. La teràpia és així, necessària.
    (He copsat que has posat "ens despedim" i en realitat és: "ens acomiadem". No passa res, però a poc a poc, sabràs més detalls d'aquestes paraules que són necessàries saber-les).
    (També et comente, que també publiques molt seguit. No passa res, però és millor ajornar els relats, com a mínim deu dies o un poquet més, perquè així et comentaran més persones i a més tindràs més lectures).
    Gràcies per compatir les teues vivències, que són molt originals.
    Cordialment.
    PERLA DE VELLUT

  • intercanvi[Ofensiu]
    Atlantis | 02-09-2023

    segurament ella també té ganes de veure a la metgessa i de parlar amb ella. Es fan un bé totes dues.

  • Escoltar[Ofensiu]
    llpages | 01-09-2023 | Valoració: 10

    La solitud de la gent gran és una de les xacres de la societat actual. Al Japó hi ha gent gran que roba per anar a la presó i així poder parlar amb algú. Però no cal anar tan lluny, a casa nostra hi ha molt avis amb molt poques oportunitats per xerrar una estona cada dia. És una llàstima, per això trobo tan lloable la teva predisposició a escoltar com a metgessa en una societat que viu massa de pressa. Em trec el barret, ales de foc!

  • No sé quants anys tenien[Ofensiu]
    Prou bé | 31-08-2023

    Cada pacient que vaig escoltar a la consulta, però sí sé que van ser una lliçó de vida. Sense ells no seria la qui sóc avui.
    Un bon relat que ja veus que m'ha dit moltes coses.
    Gràcies
    Amb total cordialitat

  • QUE NO ES PERDI[Ofensiu]

    ales de foc,

    Avui has canviat de registre!

    Bé, tant de bo aquest tipus de visita mèdica perduri. Com tu apuntes, és gratificant i positiva per a les dues parts.

    La salut és quelcom més que prendre una pastilla.

    Gràcies.

    Salutacions,

    Fidel Gangonells

  • gràcies[Ofensiu]
    Nua Dedins | 30-08-2023 | Valoració: 10

    Bon dia 'Ales de foc'. Moltes gràcies per les teves paraules al relat 'El meu quadern de bitàcola'. Sí, els records amb els nostres fills són moments màgics i és bonic anar-los capturant i guardant. Els àlbums de fotos van genial per això! Espero que segueixis gaudint de la 'teva Blanca'.

    Preciós també el teu relat. Certament, és essencial saber escoltar. És tot un art i qui el sap cultivar i regalar és un tresor immens! Bon darrer dimarts d'agost!

  • Una bona teràpia....[Ofensiu]
    Rosa Gubau | 30-08-2023

    la que rep la metgessa d'aquesta àvia que li transmet ganes de viure i de seguir endavant malgrat les xacres que comporten aquesta edat tan avançada.

    Agraïment per compartir un relat ple de sensibilitat Ales de foc.

    Rosa.

Valoració mitja: 10

l´Autor

Foto de perfil de ales de foc

ales de foc

109 Relats

334 Comentaris

69942 Lectures

Valoració de l'autor: 9.94

Biografia:
nascuda un mes de maig de fa uns quants anys.. Mare de dos preciositats i metgessa de professió.Tinc neguit per tot el que m'envolta, i em falten hores al dia per disfrutar de tot el que m'agrada: la música, el ciclisme, la fotografia, els animals, la cuina, escriure i escoltar. S'ha de viure tant i amb tanta intensitat la vida!! Balla, canta, pedala, riu, ESCRIU i sobretot viu!!!