Un reset pels somnis

Un relat de: Erina

Acosto la mà exhausta al ratolí i l'índex clica inconscientment el botó esquerre. Davant meu una pantalla negra, amb unes lletres blanques que apareixen intermitenment: su equipo no responde.
Una d'aquelles estranyes sensacions de desesperació i desconcert s'apodera de mi i s'infiltra a la sang com un virus internàutic. Probablement això és el que li passa al meu ordinador. Decideixo aixecar-me i buscar algun passatemps. Sense adonar-me'n agafo el mòbil, el miro i li repasso tota la memòria per conèixer-lo més a fons. Som inseparables. De tant en tant, tot passejant per les rambles interminables d'octubre, oloro l'aire i escolto les melodies del vent amb el so crispat de les fulles que s'esclafen sota cadascuna de les meves passes. Aleshores viatjo a móns llunyans, més enllà dels somnis i de sobte ja no sento el remor de la multitud ni el brogit de les rodes sobre l'asfalt. Estic dins un món d'ales i foc. L'aire arrossega aromes de pluja i suspirs i només se sent respirar al silenci.
De sobte tot es dissol. M'he ficat la mà a la butxaca per assegurar-me que continuava essent allà, l'he mirat i he vist que no havia rebut cap missatge nou. És en moments com aquests que em desapareixen les ales i caic altra vegada a la realitat on convivim tots dos.
M'estiro sobre el llit i segueixo el caçasomnis que penja del sostre i que dóna voltes, en silenci. L'ordinador amaga secrets punyents que he ignorat fins ara. És una caixa complexa d'enigmes perversos i cercles tancats. És possible que s'hagi entossudit en no funcionar per alguna raó concreta i per això ha obert les portes al rival principal. No entenc massa què li passa, mai m'ha explicat com se sent i ara ni tan sols obra la boca. Començo a estar preocupada per ell. La nostra relació es limita a la cita indiscutible de cada vespre: parlem, discutim i aleshores navego per tots els racons possibles. Però avui està molt estrany, no havia reaccionat mai així. De vegades li costava una mica pronunciar el primer mot i establir una conversa consistent que no arribaria a la seva fi fins nit enllà, intentant trobar les últimes paraules que semblaven no arribar mai. Dues hores d'acomiadament i finalment un sol botó: power off.
El caçasomnis encara dóna voltes però les pestanyes s'han cansat de resseguir-les. Una melodia desconeguda s'escola pels auriculars i es submergeix dins meu, ressonant amb el timpà com una ploma rosant-me la pell. Tinc els ulls clucs però puc entreveure la llum de l'aparell: low battery.
La música deixa de sonar i torno a caure on era al principi. M'abrigo fins més amunt del nas per protegir-me del món que m'envolta. Voldria sentir música sense altaveus, tan sols tancar els ulls i deixar volar corxeres però sé que si ho provés no sonaria res. Agafo el comandament a distància de la mini cadena : play. El sostre es converteix en un cel i la meva aura en un mantell mut. Floto. Floto per camins i terres desconegudes. Arbres que abracen l'aire, flors dibuixant danses de nèctar en el vent i espurnes que s'escapen del vol de les nimfes. La musa del gènesi em crida des de l'altra banda. Té els llavis carmesins, la pell blanca i una figura indefinida per una tela blanca onejant. Els peus nus i les mans gèlides. Els cabells es confónen amb la nit i la mirada se'm clava com un cristall al pit. Si ara ho deixés tot enrere i li prengués la mà només em quedaria amb això, amb ella, les nimfles, el nèctar i els arbres.
Al fons es dibuixa la silueta d'una paraula intermitentment mirallant-se a les gotes que cauen del cel. Miralls de pluja que reflecteixen les vuit lletres finals: GAME OVER.

Descobreixo que la meva vida és, en el fons, un hardware de configuració ignorada. Hi he donat moltes voltes, una darrere l'altre. Decideixo evocar la musa del meu somni. Ella és l'alfa dels meus records, de tot el que guardo dins la memòria i que de tant en tant asseguro en un cd-rom. Vull tornar al principi.

Abandono damunt la taula un disquet, un mòbil, un xip i un manual d'instruccions virtual. Per volar de nit no els necessito. Premo el botó ON i engego el monitor, aquest cop per última vegada. Un caçasomnis com a salvapantalles, esboçant cercles viciosos de tirabuixons d'aigua entre les flames.

Acosto la mà al ratolí i premo el botó esquerre. El meu món queda novament configurat i prèn un nou rumb, lluny de la fortalesa digital que m'havia envoltat fins aleshores.

Davant meu un fons negre i unes lletres blanques apareixent de manera intermitent: RESET. START AGAIN AND GO ON.

D'entre els vels de la mort d'un món neixia un cercador on-line de nous camins per recórrer. L'era digital es rendia vençuda als peus dels somnis.

Comentaris

  • FELICITATS![Ofensiu]
    nuriagau | 11-01-2009

    FELIÇ 5è ANIVERSARI d'RC,
    relataire!!!


    5 aniversari RC



    Si avui és diumenge 11 del 2009, avui és el cinquè aniversari d'RC. Passa pel fòrum i descobreix com pots "enganxar" en un dia com aquest Recorda: NOMÉS AVUI! T'ho perdràs?

    Núria Gausachs i Cucala

  • Hola Erina![Ofensiu]
    ROSASP | 18-02-2006

    Has unit amb un fil invisible la tecnologia amb la màgia dels somnis.
    Dins del cap s'escampen per indrets abstractes els records, la imaginació, les sensacions i les idees que es transformen en molt més que paraules.
    El dia a dia ens va actualitzant, ens transforma els programes, esborra arxius i en crea d'altres.
    Tenim tot un món a dins per descobrir i una capacitat il·limitada de donar forma als somnis...

    Amb aquest paral·lelisme que vas creant les màquines i l'ésser humà semblen complementar-se.
    Una visió sensible i força optimista, almenys així és com m'ha arribat el teu relat!

    Petonets i fins aviat!

l´Autor

Foto de perfil de Erina

Erina

5 Relats

7 Comentaris

5538 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
[...Si escrivís la realitat, no tindrien sentit els somnis...]

:) Vaig néixer un 11 de febrer de 1989, de penal... d'aquí ve que sigui tan inoportuna algunes vegades!

No llegeixo ni escric poesia. Escriure és la llibertat més gran que es pot tenir, una de les poques i veritables. Per mi escriure vol dir deixara nar del meu pols el que em ve de gust en cada moment, sense pensar que ho haig de fer d'una manera o una altra. És l'únic lloc on ningú em pot dir què haig de fer i com. No m'agrada pensar en rimar paraules ni canviar frases de lloc perquè no m'hi lliguen. I encara menys haver d'escurçar emocions perquè sobrepassa el nombre de síl·labes. No hi ha res com escriure lliurement una bona prosa sense límits ni barreres!

Tot i així admiro Bartra i la seva prosa poètica (una mica la poesia que queda més lluny de la mateixa paraula). Poemes com "Veu en la nit" o "Torno de l'alta nit en temps de guerra" em posen la pell de gallina.

No tinc temps material per llegir! Però sempre que puc em tanco en el món d'un llibre, i un cop dins em costa sortir-ne fins que l'hagi acabat.