UN NADAL DE CONTE

Un relat de: Antonio Mora Vergés
havíem obert un any més el NADAL DE CONTE, i semblava que un any més, l’ambient polític faria baixar el suflé de l’esperit nadalenc.

Val a dir que la visita del ‘camarada’ Sánchez a Barcelona ajudava poc, algú el malaconsella, o és un esser menyspreable , o les dues coses. Que li costava fer una visita ‘formal’ als ferits ‘civils’?. Dóna tota la sensació d’alegrar-se de tots els danys que ha patit la ciutadania, oi?.

Com acostuma a succeir rebia un correu rebia un email en el que hi havia un conte nadalenc, que em semblava més una carta al Reis Mags, en tot cas però, com parla de Nadal, el publicarem.

Els fets succeïen en un País Oriental, en el que una part dels ciutadans, cansats de patir discriminació, explotació, espoli, .., volíem fer un referèndum. El tema era força senzill, demanaven ser preguntats sobre si volien continuar amb el mateix status, o canviar-lo per un altre. Això, fer un referèndum, NO ERA DELICTE, i alhora era i és una forma democràtica que es fa servir en llocs com el Regne Unit, o el Canadà, i no lògicament a la Xina, a Turquia, o a d’altres indrets que NO VIUEN EN DEMOCRÀCIA.

El resultat va ser catastròfic, estat de setge, ferits, detinguts, empresonats, i recentment una sentència esfereïdora que condemnava a llargues penes de presó a alguns dels polítics que havien intentat donar compliment al desig democràtic de la ciutadania.

Altre cop, estat de setge, ferits, detinguts, empresonats, i ara com deia al començar calia afegir, l’acte de màxima hostilitat previsible, menysprear als ciutadans ferits.

El guió em semblava de tot conegut i em preguntava com evolucionaria la ‘història’.

La clau estava en les eleccions del dia 10.11.2019 en les que la victòria era pels Partits democràtics, i en la que alguns dels Partits de l’Eix del Mal no assolien representació.

El Rei comunicava la seva immediata sortida, i es declarava la III República que declarava la innocència dels empresonats i dels exiliats, tots eren lliures. Es depuraven els ‘sospitosos’ de conductes inadequades de TOTS els òrgans de l’Administració, i s’iniciaven accions administratives i judicials per recuperar els diners ‘distrets’ dels cabals públics, o gastats de forma ‘ineficient’.

S’aprovava dur a terme el Referèndum abans de Nadal.

Va ser el primer Nadal de llibertat nacional des de l’any 1714.

El conte és prou bonic, i com en altres ocasions m’agradaria que esdevinguis realitat, oi?.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

Foto de perfil de Antonio Mora Vergés

Antonio Mora Vergés

6914 Relats

1201 Comentaris

5424686 Lectures

Valoració de l'autor: 9.72

Biografia:
Antonio Mora Vergés, l'Argentera 1951, col·laborador del setmanari La Forja de Castellar del Vallès, Nova Tarrega, de Tàrrega , Diari de Sabadell, La Tosca de Moià, El Balcó de Montserrat de Vacarisses.
Editor del blog :
coneixercatalunya.blogspot.com ,
col·laborador de les pàgines web www.guimera.info, i els diàris digitals de : www.moianes.net
http://www.naciodigital.cat/manresainfo/
http://www.naciodigital.cat/llusanes/
http://www.naciodigital.cat/elripolles/
http://www.baixllobregatdigital.cat/
e.mail mora.a@guimera.info
e.mail amora@moianes.net
email guimera.mora@gmail.com