Un món de buidor

Un relat de: masufo

On són els colors? On és el verd dels prats, el cel taronjat quan surt el sol de matinada, el gris de les muntanyes, el blau-verdós del mar, el blanc de l'escuma de les ones quan rompen a les roques un dia de temporal d'hivern, on és el groc del camp de blat, la profunda foscor de la nit, el vermell intens de les flames de foc?

On són les olors? On és l'olor que fa una flor acabada de tallar, l'olor del menjar acabat de preparar quan entres dins la cuina després d'un dia cansat, l'olor de l'herba humida després d'un dia de pluja, l'olor de la saladina quan passeges per la vorera del mar, l'olor d'un camp acabat de segar, l'olor del pa calent acabat de treure del forn, l'olor que es sent l'endemà d'un dia de festa?

On és el tacte? On és la suavitat d'una carícia, on són les petjades que es deixen al caminar descalç damunt l'arena, o la frescor que et deixa a les mans l'aigua que raja d'una font, on són les roques gratalloses de les costes banyades per l'aigua de la mar?

On són els sons? On és l'ocell qeu canta de matinada, l'anar i venir de les onades un dia de calma o temporal, el renou de l'oratge engronxant les fulles dels arbres, o la música d'un concert d'una nit d'estiu?

On és el gust? On és la dolçor de la mel, l'amargor d'una confitura acabada de fer, el gust salabros de la cansalada, el gust intens d'una bona escudella de cafè, o d'una fruita acabada de collir?

On són les persones? On és l'avi que seu al jardí llegint el diari, els nens que surten de l'escola i corren per anar a jugar al carrer, a la mare fent el dinar a casa amb tot el seu esforç, el carter que passa cada dia a repartir les cartes a tot el poble, l'àvia que fa randa asseguda al balancí que té devora la taula-camilla, el pare que surt de casa a la matinada per anar a fer feina com cada dia, els venedors que posen la seva paradeta, per vendre les seves fruites i verdures com cada diumenge al mercat?

És aquest, o un altre, el món que volem? No facis malbé el que t'envolta.
Lluitem per un món amb milers de colors, bon gusts, sons i olors, on les persones i tots els éssers vius que viuen en ell, gaudeixin de la vida que es mereixen, i l'aprofitin al màxim; perquè nosaltres, no som com els gats, no tenim pas set vides, en tenim sols una, i ha de ser el millor que ens hagi passat mai.

Comentaris

No hi ha comentaris, comenta'l tu primer

l´Autor

masufo

3 Relats

0 Comentaris

1489 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00