"Testimo..." de veritat??

Un relat de: Dafne

Quants cops haurem sentit que els temps canvien, que el que vivim avui dia no es pot, ni de bon tros comparar amb el que anys enrere visqueren els nostres avantpassats? Doncs bé, em voldria centrar en un fet que em resulta bastant curiós i és en la gran capacitat d'estimar que tenim avui dia els joves, i dic jo, serà aquesta invasió que em sofert d'ordinadors i telèfons mòbils el que ha fet que tinguem aquest sentiment tan a flor de pell? O potser és que amb la pujada de temperatura que està patint el nostre planeta, la coneguda dita de "la primavera, la sang altera", s'ha generalitzat i s'hi pot aplicar un sentit atemporal, sota el qual, tindríem aquesta sang tan alterada durant tot l'any, any rere any?
Tan han canviat els temps, que ara, em substituït la tan típica pregunta que ens serví com a mètode per entaular una conversa amb algú desconegut de "Hola, que tal? Com et dius?" Per unes d'altres, més modernes, i realment, eficaces com vindrien a ser "Tens mòbil? Em dones el teu Messenger?" i és que sembla que avui dia haguem d'acompanyar tot missatge, que sigui imprescindible, sinó la centraleta de telefònica no pot enviar el "sms", acabar-lo amb un "TQM" o ara, ja que ens solidaritzem amb la nostra estimada llengua en decadència, la catalana, "TTM". Ja ni analitzem el que significa, tan sols és un "te cu eme" més que ha enviat algú, com a simple tràmit per a omplir aquells 350 caràcters del sms, però que ja ningú es molesta en analitzar el que significa, el que aquestes tres magnífiques paraules amaguen. O no cal anar gaire lluny, quan vas a una discoteca, coneixes un home i als deu minuts de parlar amb ell et diu que t'estima i que ets la noia que ha estat esperant tota la vida... en fi, m'abstindré de fer comentaris, tota persona pot extreure el que realment sent i vol aquest home, i sinó, no seré jo la que li descobreixi el gran secret de la ment masculina, complexa i amagada com ninguna... (irònicament parlant, clar està...).
Doncs bé, tota aquesta introducció era per explicar, i compartir amb tothom a qui li interessi llegir aquest escrit una situació estranya que vaig viure i que en certa manera, estic vivint.
Aquesta història comença temps enrere, m'atreviria a dir que 8 mesos enrere aproximadament, sobre l'Agost del 2004, quan vaig viure un mes inoblidable a un poble de la Costa Brava, mes del qual vaig compartir dues setmanes amb un noi, al principi odiós, amb qui només podia tenir que discussions, tota l'estona discrepàvem i mai podíem arribar a estar d'acord, però poc a poc, vàrem anar creuant aquell petit pas que diuen que separa l'odi de l'amor, fins que al finalitzar aquelles dues setmanes allò previst per aquella última nit...no succeí, la timidesa ens vencí als dos, i ell retornà a Barcelona sense que jo pogués aconseguir allò que em vaig prometre, però al cap d'uns dies, un so molt peculiar em retornà aquella esperança que quatre dies enrere se'n anà amb el meu amic a Barcelona, era un missatge seu, un missatge curt i explícit, on tan sols hi havia un curt, però profund "T'estimo", jo, prudent que sóc amb els nois, vaig desconfiar en primera instància, no podia creure allò que estava vivint, de fet no volia creure-m'ho, ja m'ho havia fet passar malament i no sóc dona que m'agradi caure dos cops sobre la mateixa pedra... Però els dies passaren i la intriga de la certesa d'aquell missatge cada dia em superava...fins que vaig decidir parlar amb ell, però quan em vaig trobar amb ell, la situació va poder amb mi i aquelles paraules tan estrictament preparades van atemorir-se i es van amagar sota la llengua amb por de sortir fora, vàrem tenir una conversa tensa sobre temes superflus i sense importància fins que acabà la nit i començà un nou dia, que, sense cap raó en especial, precediria a una època de sis mesos de silenci i d'ignorar qualsevol cosa que ell fes, fins que, un e-mail, em sorprengué en un matí ressacós de dissabte, on m'explicava que m'estimava i que tenia ganes de veure'm i estar amb mi. Sincerament? Vaig arribar a creure-m'ho, no era el primer cop i havia passat suficient temps com per a calmar aquell mogut estiu, després d'aquest e-mail, m'esperava un llarg mes i mig sense notícia seva, vaig decidir-me per acabar amb aquella situació tan ridícula i vàrem quedar, em va aclarir la situació, "perdona, és que estava molt borratxo" mmmh... en aquell moment vaig pensar..resposta errònia! Però no tenia més ganes de discutir, em va fer mal, però ja m'he reposat, la meva pregunta és:
Com pots estar segura que els sentiments d'aquell que s'està sincerant són certs? Clar estar que el meu instint, no em serveix, igual és que ja s'ha perdut el concepte d'estimar, que s'ha macerat tant, que s'ha perdut totalment el significat i ja ningú recorda el que en un principi significava i cadascú s'hi ha creat el seu propi significat, o igual sóc jo la que estic equivocada, la persona estranya que pensa que estimar és un sentiment molt fort, un sentiment que et mou i que t'impulsa a actuar en funció d'aquella persona, que faries qualsevol cosa per ella, un sentiment que no desapareix així com així, un sentiment que és capaç de fer-te plorar, d'emoció quan aquest sentiment és recíproc o de tristesa i melancolia quan aquest no ho és, que et fa sentir tan especial quan ets al costat de la persona escollida i que fa que un somriure estúpid i inalterable romangui incondicionalment en la teva cara il·luminant totes les dels que t'envolten, un sentiment que amaga tantes coses màgiques, un sentiment tan bell... No puc creure com hem pogut destruir aquest sentiment, com hem pogut destruir el be més preuat que disposàvem, és quelcom que escapa de la meva imaginació, quelcom que em supera i que mai podré arribar a entendre.

Comentaris

  • diesi | 09-10-2006 | Valoració: 10

    És cert que gràcies a les noves tecnologies les paraules perden el sentit. Molt ben explicat.
    La veritat és que per e-mail és més fàcil dir t'estimo. Quina llàstima, no?

    1 kiss:

    b#NaT#b

l´Autor

Foto de perfil de Dafne

Dafne

3 Relats

4 Comentaris

3844 Lectures

Valoració de l'autor: 5.00

Biografia:
"Mar adentro, mar adentro,
y en la ingravidez del fondo
donde se cumplen los sueños,
se juntan dos voluntades
para cumplir un deseo.

Un beso enciende la vida
con un relámpago y un trueno,
y en una metamorfosis
mi cuerpo no es ya mi cuerpo;
es como penetrar al centro del universo:

El abrazo más pueril,
y el más puro de los besos,
hasta vernos reducidos
en un único deseo:

Tu mirada y mi mirada
como un eco repitiendo, sin palabras:
más adentro, más adentro,
hasta el más allá del todo
por la sangre y por los huesos.

Pero me despierto siempre
y siempre quiero estar muerto
para seguir con mi boca
enredada en tus cabellos."

Versos d'una pel·lícula que em van captivar des del primer cop que els vaig sentir...

I potser una altre pel·lícula que realment em va captivar per allò que diu és una que conté aquests pensaments tan màgics...

"En parte es bueno tener nostalgia, eso quiere decir que has vivido buenos momentos. Yo nunca he tenido nostalgia de nada, porque nunca he vivido buenos momentos, a veces me pasa que tengo nostalgia de algo que no ha pasado."

"Existimos porque alguien piensa en nosotros, y no al revés."

"Dicen que las princesas son tan sensibles que notan la rotación de la tierra, que si están lejos de su reino se enferman, que hasta se pueden morir de tristeza"

"hay un día en que sólo pasan cosas buenas, tenemos que estar muy atentas para que no se nos pase.
Hay un día ya veras, un día que es la ostia. Ese día todo es bueno, ves a la gente que quieres ver, comes la comida que más te gusta, y todo lo que te pasa ese día es lo que tu quieres que te pase. Es como un desvío, como cuando vas por la carretera y hay un desvío hacia otro sitio. Pues ese día es lo mismo, y es muy importante, porque puedes elegir por donde va a seguir todo. Por eso tenemos que estar muy atentas Zule."